Cursus “Groene Diversiteit van de Veluwezoom”

Foto: Jaap Vette

De werkgroep “Duurzame Veluwezoom” van IVN Oost-Veluwezoom organiseert een cursus “Groene Diversiteit van de Veluwezoom”.

Deze cursus bestaat uit 3 theorielessen en 2 excursies en wordt gehouden in de maanden mei en juni van dit jaar. Deze unieke cursus is zowel voor IVN leden als niet leden en gaat over biodiversiteitsonderwerpen in zijn algemeenheid en specifiek in relatie tot de Veluwezoom. Daarbij worden handvatten aangereikt over wat jezelf kunt bijdragen aan een grotere biodiversiteit.

Deze cursus wordt georganiseerd in nauwe samenwerking en met bijdragen van de gemeente Rheden, Bijenlint Dieren en Biologische boerderij de Wolfskuil. Zo zal Karin Wopereis, ecoloog van de gemeente Rheden, uiteenzetten wat het geplande biodiversiteitsplan van de gemeente inhoudt.

Tijdens de workshop op zaterdagochtend 4 juni wordt uitgelegd hoe je zelf een biodiversiteitsvriendelijke omgeving kunt creëren en op 25 juni zijn ze te gast bij Bert Harmsen van biologische boerderij De Wolfskuil in De Steeg. Dan legt Bert Harmsen uit wat de drijfveren voor zijn vak zijn en wat biologisch boeren inhoudt en hoe dat positief bijdraagt aan de biodiversiteit.

Cursus locatie theorielessen: De Klaproos, Korenbloemstraat 21, 6991 VN Rheden.

Bent je door dit bericht nieuwsgierig geworden of geïnspireerd?
Meld je dan snel aan op [email protected]. Wees er snel bij, want vol is vol en in totaal kunnen zij maximaal 25 cursisten toelaten.
Mocht je verder nog vragen hebben, mail dan gerust naar bovengenoemd mailadres of kijk op https://www.ivn.nl/afdeling/oost-veluwezoom/activiteiten/cursus-groene-diversiteit-van-de-veluwezoom.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen