Expositie Wunderkammer in Nieuwe Ruimte Velp

VELP – De eerste zondag van de maand betekend traditiegetrouw weer een opening van Nieuwe Ruimte in Velp. De expositie was, en is elke zondag, te zien in het atelier aan de Oranjestraat 36a en de opening was net als voorgaande keren in de NPB-kerk in de Dr. Fabiusstraat.

De expositie heet Wunderkammer, en dat is ook duidelijk als men de expositieruimte betreedt, maar meer daarover verderop. De opening ging deze keer niet gepaard met een speech van Rob van Oosten of Ellie Wouda, maar verliep door het doorknippen van een lang veiligheidslint door Eugène Terwindt, op een blink-and-you-miss-it snelheid. De opening was derhalve snel voorbij, waarna de bar geopend was en de bezoekers werden getrakteerd op een drankje en een hapje.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Expositie Wunderkammer in Nieuwe Ruimte

Vervolgens konden bezoekers in groepjes naar de expositieruimte. Hier werden ze begroet door een enorm zwevend kasteel ‘Blauschwanstein’, gebaseerd op het betoverende Duitse kasteel Neuschwanstein, gemaakt door het duo vGtO (dat staat voor René Oudenhoven en Terry van Gurp. Kunstenaar van de Maand Marly Kruytzer laat enkele van haar prachtige sieraden zien.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Expositie Wunderkammer in Nieuwe Ruimte

Verder zijn de ruimtes ingericht met werken van de in 2018 overleden Arnhemse kunstenaar Arno Artz, waarmee Nieuwe Ruimte laat zien dat ze hem nog lang niet vergeten zijn. Waarbij meteen een miniatuur versie van zijn bekende werk ‘McCross’ in het oog springt.

Tot slot zijn ook werken van Eugène Terwindt deel van de expositie, die onder Velpenaren wellicht het meest bekend is als ontwerper van het plein De Overtuin in hartje Velp.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Expositie Wunderkammer in Nieuwe Ruimte

Wederom weten de enthousiaste kunstenaars van Nieuwe Ruimte een verrassende en gevarieerde expositie neer te zetten. Deze is elke zondag te bewonderen van 12:00 tot 17:00 uur. Ook zijn op deze zondagen een of meerdere kunstenaars aanwezig. Entree is gratis.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Voor meer informatie zie: www.nieuweruimte.nl en www.marlykruytzer.nl/.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen