Openbare- en rolstoeltoegankelijke wc bij Muziektent in Ellecom

ELLECOM – Zondag 27 maart vond de officiële opening plaats van het openbare toilet bij de muziektent op het dorpsplein in Ellecom. Een lang gekoesterde wens kwam hiermee in vervulling.

Deze openbare- en rolstoeltoegankelijke sanitaire voorziening is te openen via een code die te verkrijgen is door gebruik te maken van de ‘HogeNood app’ die te downloaden is op de mobiele telefoon. Wethouder Gea Hofstede had de eer om het toilet officieel te openen. Zij moest de code raden waarmee de w.c. te openen is. In haar toespraak gaf ze aan dat het ontbreken van een goede sanitaire voorziening in de openbare ruimte een groot maatschappelijk probleem is en is erg blij dat de gemeente Rheden een bijdrage heeft kunnen leveren bij de financiering van deze voorziening.

Theo van Berkel gaf in zijn toespraak aan dat ook het Univé Buurtfonds en de Rabobank Arnhem e.o. een flinke donatie hebben gedaan en bedankte
alle vrijwilligers die de afgelopen jaren bezig zijn geweest met dit project. Ook werd deze middag de nieuwe dorpsbank geplaatst naast het dorpsplein. Deze bank is betaald met de gelden die ingezameld zijn d.m.v. de ‘Ik buurt mee’ vouchers van de gemeente Rheden.

Het werd een heel gezellige zonnige middag door optredens van het jeugd- en grote orkest van muziekvereniging Ellecom.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Hoge Nood App

Het beschikbaar stellen van genoeg openbare of opengestelde toiletten is essentieel om iedereen mee te laten doen in onze samenleving. De aanwezigheid van genoeg toegankelijke toiletten maakt de omgeving aantrekkelijk en gastvrij en neemt een drempel weg voor mensen met ontlastingsproblemen. Het openbaar toilet is daarom ook toegevoegd aan de ‘Hoge Nood’ app. Deze app geeft inzicht in waar toegankelijke toiletten zijn in de buurt. Beschikt jouw organisatie over een toilet en wil je deze beschikbaar stellen? Ga dan naar www.hogenood.nl/toilet-toevoegen

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen