Oranjekermis Velp, ook voor bewoners SIZA-huizen

VELP – Zwaaiend en gillend van plezier genoten bewoners van SIZA-huizen uit Velp van de jaarlijkse feestdag op de Kermis in Velp. Voor de negentiende keer organiseerde Stichting Velp voor Oranje deze speciale middag die geopend werd door burgemeester Carol van Eert.

Getooid met zijn prachtig burgemeestersketen begeleidde hij vervolgens de bijzondere gasten in de Jumbo zeefmolen en in de Autoscooter. De gezellige Velpse Oranjekermis op De Vlashof (achter Albert Heijn) duurt t/m zondag 3 april.  En is voor iedereen open van 13.00-23.00 uur.

Studenten

Leden van wijkvereniging Daalhuizen-Oost assisteerden bestuursleden van Velp voor Oranje bij de ontvangst van de gasten. Maar het waren vooral leden van studentenvereniging Arboricultura (Hogeschool Van Hall Larenstein) die de volwassen Velpenaren met een beperking begeleidden in de diverse attracties. Ze voelden zich jong, licht en blij in de spannende familie achtbaan of in de karretjes van de Rups. Anderen genoten van de sfeer, de muziek en natuurlijk van de suikerspinnen en oliebollen.

Stichting Velp voor Oranje organiseert de Oranjekermis al meer dan 100 jaar. Met de opbrengst van de pacht wordt op 27 april het Koningsfeest georganiseerd en eens in de vijf jaar de herdenkingen en vieringen van de Bevrijding.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen