Steegse Merle van der Lijke staat in de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours

Foto: MarjankaFotografie

De 17-jarige Merle van der Lijke uit De Steeg staat in de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. In de spannende halve finale afgelopen weekend in Utrecht werd de jonge harpist geselecteerd als één van de zes finalisten uit een deelnemersveld van 20 jonge talenten.

In totaal deden er bijna 300 klassieke musici mee aan het Klassiek Concours dat één keer per jaar gehouden wordt. De voorrondes waren digitaal. Deelnemers konden een video insturen met daarop hun optreden. Een jury bestaande uit professionele musici beoordeelde de deelnemers en selecteerde de regiofinalisten. De regiofinales werden gehouden in concertzalen in Nederlandse provinciesteden.

Ook Merle legde die weg af. In de regiofinale in Enschede (regio Oost) werd zij geselecteerd voor de halve finale in Utrecht. Op 23 april staat het talent uit De Steeg samen met vijf andere talenten in de Nationale Finale in de grote zaal van Amare in Den Haag.

De deelnemers doen mee in verschillende leeftijds- en niveaucategorieën. Merle zit in categorie 2 (15 t/m 19 jaar) en laat met een stuk van de componist Salzedo door verschillende technische aspecten de veelzijdigheid van haar instrument horen, zoals trommelen en andere ritmische elementen.

Over het Prinses Christina Klassiek Concours

Het Prinses Christina Concours stimuleert al 55 jaar de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Aan het Klassiek Concours doen landelijk honderden jonge musici van 12 t/m 19 (zang 21) jaar in verschillende categorieën mee. De instrumenten variëren van viool tot bastuba, als de muziek maar klassiek is, in de ruimste zin van het woord. Een jury bestaande uit professionele musici beoordeelt de deelnemers. Van de feedback kunnen de musici leren en zo verder groeien. In verband met het coronavirus werd de Regionale Finale voor camera’s en de jury georganiseerd, in plaats van voor publiek. Op deze manier krijgen de musici toch een podium en leren ze hoe het is onderdeel te zijn van een videoproductie.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen