13 april landelijke voorrondes NK Knikkeren bij alle Zeemanfilialen

Foto: Zeemanfilialen

Uit onderzoek van Jantje Beton in 2020 blijkt dat kinderen nog veel te weinig buiten spelen. De coronacrisis zorgde er daarna voor dat kinderen nóg minder gingen bewegen en ongezonder gingen leven.

Om kinderen te stimuleren om weer lekker naar buiten te gaan, organiseert Zeeman op woensdag 13 april de landelijke voorrondes van het Nederlands Kampioenschap Knikkeren.

Landelijke voorrondes bij Zeeman

Op 13 april tussen 14:00 uur en 15:00 uur worden er in álle Zeeman-filialen in heel Nederland voorrondes georganiseerd. Elk kind ontvangt een zakje met knikkers die ze na afloop mogen houden. De bedoeling is om zoveel mogelijk knikkers binnen 2 minuten in het putje te knikkeren. Per Zeeman-filiaal is er voor de twee beste knikkeraars een wildcard beschikbaar. Een wildcard geeft recht op gratis toegang tot de grote finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op 2 juli 2022 voor de deelnemer en één volwassen begeleider.

NK Knikkeren

De voorrondes bij de Zeeman-filialen zijn onderdeel van een breder initiatief. Van april tot en met juni worden er in gemeenten door heel Nederland diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een officiële finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Duizenden kinderen tussen de 6 en 12 jaar gaan met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel ‘Nederlands Kampioen Knikkeren’ te bemachtigen. Het NK knikkeren is een initiatief van sportmarketingbureau House of Sports en wordt dit jaar voor de 18e keer gehouden.

Zeeman mede-hoofdsponsor NK Knikkeren

Dit jaar is Zeeman, naast Univé, één van de hoofdsponsors van het NK Knikkeren. Het NK Knikkeren staat voor sportiviteit, toegankelijkheid, sociale ontwikkeling, buiten spelen en buiten sporten en het op een speelse manier leren omgaan met winst en verlies. Het is een initiatief dat Zeeman van harte ondersteunt: “We vinden het belangrijk dat kinderen de vrijheid krijgen om gewoon kind te kunnen zijn. Wij leveren hier al jaren een bijdrage aan door comfortabele en duurzame kinderkleding te ontwikkelen waar ze vrij in kunnen bewegen en lekker in buiten kunnen spelen. We zijn trots dat we dit jaar één van de hoofdsponsors van het NK Knikkeren mogen zijn, en vinden het geweldig dat we daarmee kinderen kunnen stimuleren om naar buiten te gaan” aldus Caroline van Turennout Directeur Marketing & e-commerce bij Zeeman.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen