Voorschot energietoeslag voor inwoners met een uitkering

Foto: foter.com

GEMEENTE RHEDEN – Het Rijk gaat mensen met een laag inkomen en een hoge energierekening extra ondersteunen door een energietoeslag. De gemeente Rheden gaat deze toeslag uitbetalen.

Huishoudens die een uitkering op grond van de Participatiewet, een IOAW- of IOAZ uitkering of een Bbz uitkering levensonderhoud krijgen, ontvangen deze week al een voorschot van € 200 per huishouden. Binnenkort kunnen meer inwoners de toeslag aanvragen.

De gemeente stelt binnenkort de Rhedense spelregels voor de energietoeslag vast. Zodra het college hierover een besluit heeft genomen, ontvangen inwoners met een uitkering de rest van het bedrag (in termijnen) op hun rekening.

Wethouder Gea Hofstede: “Ik ben blij dat we al kunnen overgaan tot het uitkeren van een voorschot aan inwoners met de laagste inkomens. Zij hebben het al zwaar genoeg. We hopen ook snel te kunnen regelen dat andere inwoners, die hiervoor in aanmerking komen, deze toeslag krijgen.”

Lage inkomens

Inwoners die geen uitkering ontvangen maar wel een laag inkomen hebben, kunnen de energietoeslag op korte termijn aanvragen. De gemeente werkt op dit moment aan de voorbereiding zodat de toeslag later dit voorjaar snel aangevraagd en uitbetaald kan worden.

Informatie
Actuele informatie over de energietoeslag is te lezen op www.rheden.nl/energietoeslag.

De gemeente biedt ook meer hulp aan voor inwoners met financiële problemen of zorgen om geld. Informatie hierover is te vinden op www.rheden.nl/laaginkomen.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen