Diverse activiteiten op Koningsdag in Velp

VELP – De Koningsmarkt aan de Rozendaalselaan en Burgemeester Brandtlaan is uitgegroeid tot de grootste particuliere markt in Oost-Nederland met meer dan 200 kramen en grondplaatsen en ca. 35-40.000 bezoekers.

En toch is de sfeer op die Velpse markt gemoedelijk en gezellig en dus “dorps” gebleven. Er is voldoende ruimte op de brede Rozendaalselaan om met loslopende kinderen en kinderwagens te wandelen. Onder de eeuwenoude beukenbomen staan de tientallen kramen, waar vooral Velpenaren hun overtollige spullen verkopen. Bewoners uit Velp-Zuid en Velp-Noord staan gebroederlijk naast elkaar. De bezoekers komen uit de hele regio. Van Arnhem tot Zevenaar en van Zutphen tot Oosterbeek.

Goede doelen

In de Hoofdstraat, Emmastraat en Oranjestraat organiseert ondernemersvereniging Veelzijdig Velp een Oranjebraderie waar tientallen handelaren uit het hele land van alles verkopen. Voor kinderen zijn er leuke attracties opgesteld. Diverse Velpse winkels in het centrum zijn open van 10.00 -17.00 uur.

Op het Gezondheidsplein aan de Rozendaalselaan, naast de apotheek, is de Kleine Koningsmarkt. Alle kramen zijn gratis beschikbaar gesteld aan verenigingen en organisaties die geld inzamelen voor Goede Doelen. Bij sommigen wordt de opbrengst bestemd voor de vluchtelingen van Oekraïne.

Harmonie Unisono

Bij de gemoedelijke sfeer op de Koningsdag past een antiek oud-Hollands Draaiorgel, dat vanaf 10.00 uur op de Koningsmarkt heen en weer rijdt. En op diverse plaatsen spelen volwassen en jeugdige muzikanten om voor zichzelf of voor een Goed Doel geld in te zamelen. Hier en daar staan nostalgische ijscokarren met schepijs en er worden er suikerspinnen gedraaid. Tussen 11.00 en 13.00 uur verzorgt Harmonie Unisono Velp enkele optredens ter hoogte van Maassen van den Brink op de Rozendaalselaan.

Feestterrein

’s Middags heeft Stichting Velp voor Oranje het Burgemeester Brandtplein omgedoopt tot “het Feestterrein van Velp”. Al vanaf 9.00 uur serveren studenten van Hogeschool Larenstein verse koffie en frisdranken (geen alcohol) op een groot terras en wordt een barbecue aangestoken. Buurtvereniging Burgemeester Brandtplein organiseert de populaire Kinderkleedjesmarkt (vanaf 10.00 uur ter plaatse aanmelden: € 2,50) waar kinderen zich ook kunnen laten schminken en waar ze o.a. een suikerspin kunnen snoepen.

Om 12.00 uur beginnen de Kinderspelen, begeleid door leden van Scouting De Markesteen. Een spelkaart van € 1,– geeft toegang tot alle spelletjes.

Jazz in muziektent

Een feestelijk slot van Koningsdag is het Villaparkconcert aan de Vijverlaan, waar dorpsgenoten elkaar ontmoeten onder de oeroude beukenbomen. Onder het genot van een drankje en een hapje (van de barbecue) geniet iedereen van de Storyville Jassband uit Arnhem. En van de tientallen Oldtimers die geparkeerd staan rondom de vijvers.

www.velpvoororanje.nl

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen