Velpse Koningsdag groot succes na 2 jaar uitstel

VELP – Woensdag 27 april 2022 werd Koningsdag weer groots gevierd, georganiseerd door Velp van Oranje dat om 09.30 uur na de aubade werd geopend door burgemeester Carol van Eert op De Overtuin in Velp.

Er was dan ook weer van alles te doen in Velp Om 09.30 uur werd iedereen hartelijk welkom geheten  door Voorzitter Gety Hengeveld van Stichting Velp voor Oranje.

“We zijn blij dat we weer samen Koningsdag mogen/ kunnen vieren na twee jaar corona tijd, en de weergoden zijn ons goed gezind we hebben een stralende zonnige dag, dat is fijn voor alle activiteiten deze dag, daarom geef ik snel het woord aan onze burgemeester Carol van Eert om de festiviteiten te openen.”

Burgemeester Carol van Eert zei in zijn toespraak:

“Ik ben blij U in zo’n grote getale te mogen begroeten en in vrijheid te ontmoeten op deze schitterende en feestelijke dag, dat is in Oekraïne wel anders daar heerst oorlog en verderf, mag men niet voor zijn of haar menig uitkomen zonder de kans gemarteld of gedood te worden. Ondanks dat alles vieren wij feest vandaag spelen we nu het Volkslied en hijsen de vlag onder de klanken van het Wilhelmus gespeeld door Harmonie Unisono, waarna de postduiven los gelaten worden ten teken van vrijheid.”

Hierna konden kinderen straattekenen op de Hoofdstraat bij De Overtuin. Begon de Braderie op de Hoofdstraat en was op de Rozendaalselaan de Koningsmarkt.

‘Koningsdag in Velp was als vanouds feestelijk en gezellig,’, concludeert voorzitter Gety Hengeveld van Velp voor Oranje tevreden. ‘Vele tienduizenden bezoekers bezochten de Aubade, Koningsmarkt, Kinderspelen en Villaparkconcert. Het weer kon niet beter met zon en een prima temperatuur. En de sfeer was overal vrolijk en vriendelijk.’

Bestuur en commissies van Stichting Velp voor Oranje hebben, geholpen door meer dan 100 vrijwilligers, vele duizenden mensen (schatting 40-45.000) uit Velp en wijde omgeving een gezellige Koningsdag bezorgd.  Dit jaar deden bijna 900 kinderen mee aan de Kinderspelen. Topdrukte dus voor de leden van De Markesteengroep die de spellen begeleidden.

Op het Burgemeester Brandtplein waren weer kinderspelen, voor €1 kreeg de deelnemer(tje)s een kaart waarmee aan alle activiteiten kon worden mee gedaan, zoals diverse springkussens, rodeorijden, broodjes bakken of je laten schminken.

Natuurlijk was er ook het Vogelschieten op het terrein van de gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan. En de klassieke oldtimersrit (O.K.R.V.) te bewonderen aan de Van Spaenalle bij Biljoen waarna zij om 16.00 uur voor een rit van 100 km vertrokken om ‘s-avonds rond 19.00 uur weer bij het Villapark aan de Vijverlaan te arriveren om nog even na te praten en te genieten van de Storyville Jassband vanuit de muziektent. Kijk voor meer foto’s van de OKRV ook op: https://www.instagram.com/p/Cc6aQMtKnSp/.

Gelukkig weer als van ouds een zeer geslaagde en zeer drukke Koningsdag, waar heel veel inwoners en bezoekers van genoten. De organisatie kan tevreden terug kijken!

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s. Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen