Paul van Vliet brengt bloemengroet aan Audrey Hepburn

Foto: Ben Gal

VELP – Paul van Vliet bracht afgelopen zondag een bezoek aan het bronzen beeldje van zijn dierbare vriendin Audrey Hepburn in Velp. Een replica staat op zijn bureau. Ik kijk er dagelijks met veel plezier naar. Ze was zo elegant en bewoog zich zo sierlijk. Dit beeldje in Velp geeft dat prachtig weer,’ concludeerde hij. Samen met de maakster, de Velpse kunstenares Yvon van Wordragen, bracht hij haar een bloemengroet.

Paul van Vliet was in Velp vanwege een voorstelling in de Grote Kerk. Hij las voor uit zijn laatste boeken en vertelde over zijn bijzondere vriendschap met Audrey Hepburn sinds zij hem ruim dertig jaar geleden vroeg als ambassadeur van UNICEF  Nederland.

Het beeldje van Audrey Hepburn staat in de voortuin van Rozendaalselaan 32 waar ze in de jaren 1942-1945 woonde in de toenmalige villa Beukenhof bij haar grootvader Aarnoud baron Van Heemstra, samen met haar moeder Ella van Heemstra en haar tante Meisje van Limburg Stirum-Heemstra. In die jaren droomde ze ervan om later een beroemde danseres te worden. Op zogenaamde geheime ‘zwarte avonden’ bij mensen thuis, verzorgde ze balletoptredens om geld in te zamelen voor het verzet.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen