IVN wandeling door de Velperwaarden

Foto: Gerrit Lammers

VELP – IVN Oost-Veluwezoom organiseert op zondag 22 mei om 14.00 uur een wandeling door de Velperwaarden achter industrieterrein De Beemd in Velp. Start vanaf parkeerplaats bij Gemaal de Volharding aan de Lathumseveerweg 2 in Velp.

Velperwaarden is het uiterwaardengebied tussen de IJssel en industriegebied de Beemd in Velp. Sinds 2019 is er een wandelpad door de Velperwaarden. Ook heeft Natuurmonumenten het stroomdal van de Beekhuizensebeek richting de IJssel aangepakt, zodat het schone Veluwewater langer in dit gebied blijft, waardoor vogels en bijzondere planten weer een kans krijgen in dit gebied. De rivierduinen langs de IJssel zijn een bloemenzee in het voorjaar. Tijdens deze excursie vertellen IVN-gidsen over de planten, vogels, insecten en zoogdieren in deze uiterwaarden omgeving. De excursie duurt circa 2 uur.

Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Kijk voor meer informatie ook op: www.ivnoostveluwezoom.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen