Aandacht op Titus Brandsma college Velp voor heiligverklaring Titus Brandsma

VELP – Maandag 16 mei 2022 werd door directeur mevrouw Heidy Breeuwer van het Titus Brandsma College een tijdcapsule geplaatst onder de grond in een berging van de school. Daarin zitten geschreven brieven van leerlingen.

Er hebben ongeveer 150 leerlingen een brief geschreven over hoe zij denken dat de wereld er over 10 jaar uitziet, en deze in de tijdcapsule (koffer) gestopt. Over 10 jaar wordt de koffer er weer uit gehaald en wordt bekeken in hoeverre de leerlingen gelijk hadden.

Na een toesprak van de directeur Heidy Breeuwer ging een deel van de leerlingen mee naar binnen om daar de tijdcapsule in een berging van de school onder de grond te stoppen en de vloer te sluiten. (Dit mocht niet buiten in de grond door allerlei wetgeving).

Aandacht op Velpse school voor heiligverklaring Titus Brandsma

Op zondag 15 mei werd Titus Brandsma heilig verklaard in Rome door Paus Franciscus. Het Titus Brandsma College in Velp is vernoemd naar Titus Brandsma. Daarom besteedt de school deze week speciale aandacht aan deze bijzondere en historische gebeurtenis. Titus Brandsma was een pater-karmeliet, academicus en publicist uit het Friese Bolsward. Als hoogleraar was hij gespecialiseerd in middeleeuwse mystiek.

Tijdens de lessen levensbeschouwing hebben de leerlingen een spel gespeeld: “Het geheim van Titus”. Via dit spel verzamelden ze informatie over het leven van Titus. Zodoende ontdekten zij wat het grote geheim is dat Titus met zich meedroeg.

Brieven aan hun toekomstige ik

Ook hebben leerlingen brieven geschreven aan hun toekomstige ik. Met daarin antwoorden op diverse vragen: Wie ben ik over 10 jaar? Wie wil ik dan zijn? Hoe ziet mijn wereld er dan uit? Deze brieven zitten nu in een tijdcapsule onder de school, pas over 10 jaar gaat de capsule weer open om te kijken welke dromen en ambities, genoemd in de brieven, zijn uitgekomen.

klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen