Muziek aan huis+ 2022

VELP/ROZENDAAL – Zondag 15 mei 2022 werd de derde editie Muziek aan Huis gehouden. Burgemeester Ester Weststeijn van gemeente Rozendaal, opende om 12.00 uur officieel het evenement in de Kerk op Rozendaal. Nadat organisator Henny Kromhout van Muziek aan Huis+ iedereen in de Rozendaalse Kerk had welkom geheten, gaf hij het woord aan de burgemeester.

Burgemeester Weststeijn:

“Ik ben blij u in zo’n grootte aantallen te mogen begroetten deze middag, dat geeft aan dat er grote belangstelling en ook behoefte is elkaar weer te kunnen en mogen ontmoeten en te genieten na een moeilijke tijd door corona naar muziek en kunst “,  vanaf 13.00 uur zijn er 34 locaties te bezoeken zowel in Rozendaal als Velp met vooral muziek maar ook kunst. Ik wil dan ook graag het start schot geven voor als geopend deze muzikale middag. Ik wens een ieder veel plezier vanmiddag, En om te begingen met muziek speelt Ella Visser hier enkele muziek stukken voor u.”

Alle locaties zijn terug te vinden via deze link :

https://www.mah-velprozendaal.nl/voorpret-aangemelde-muzikanten-2/

Klik op de bovenste foto voor een uitgebreide foto-impressie

Een greep uit de vele locaties die te bezoeken waren. Deze werden goed bezocht.

3 DUO YKE SCHOTANUS Beekhuizenseweg 89 Velp

Al veertig jaar lang streeft Yke Schotanus ernaar Nederlandstalige liedjes te schrijven die zowel muzikaal als literair kwaliteit hebben. Of hem dat gelukt is, hoort hij graag van u. Begeleid door Gerard Vuuregge (gitaar) brengt hij cabaretbummers, luisterliedjes, Nederpopsongs en andere gezongen gedichten. Yke Schotanus is docent Nederlands, schrijfdocent en onderzoeker. Hij schreef onder andere het boek Song- en liedteksten schrijven: van cabaret tot Rock, een proefschrift over de invloed van muziek op de verwerking van gezongen tekst, en met de striptekenaar Alex Wesselink het levensverhaal en het repertoire van rockheld De Fret. Gerard Vuuregge is audiotechnicus en was gitarist in diverse bands.

2 STORYLINES Beekhuizenseweg 91 Velp

Storylines is een band uit Arnhem die bestaat uit drie enthousiaste muzikanten: een gitarist/percussionist en twee zangeressen. Ze spelen akoestische covers en maken hiervan hun eigen muzikale mix: van gevoelige gitaarliedjes tot 90’s R&B hits, van country tot soul.

1 SALSABAND CATAMBÚ Beekhuizenseweg 93 Velp

Salsaband Catambú is een swingende salsaband uit het oosten van het land. Ons hart ligt bij de latinmuziek en we spelen met veel passie latin- of salsamuziek uit Cuba en andere Zuid-Amerikaanse landen. Van romantische bolero’s tot merengue en van swingende salsa tot een zwoele rumba en alles wat daartussen ligt. Dus neem je dansschoenen mee, doe je mooie jurk aan en swingen maar….Wij maken van iedere party een echte FIESTA! We spelen, echte dansmuziek uit Cuba en Zuid-Amerika, een vrolijk feestje. Een beetje meebewegen met de muziek of voluit aan de dansmoves. Ogen dicht en je waant je in een Cubaans café met en mojito of een daiquiri in je hand. Pone salsa!! https://www.catambu.nl

24 SISTERKITE Biljoen koetshuis Kasteel Velp.

“Being for the benefit of mr. Kite!” Uit die songtitel van ’the Beatles’ is de bandnaam SisterKite geboren. Met onze semi-akoestische, meerstemmige bezetting spelen we authentieke pareltjes en ‘verse’ liedjes met een bijzondere ziel van onze helden, zoals ’the Beatles’, ‘Hall and Oates’, ‘Bløf’, ‘Peter Gabriel’, ‘Sting’, ‘Ed Sheeran’ en vele anderen!  Kijk verder op onze site.

22 ZWAAR OP DE HAND Reinaldstraat 20a in de sporthal Velp.

‘In het zweet uws aanschijns zult u uw conditie verdienen’. Een ruimte met halters en  gewichten en vier mannen.
Ze missen nummer vijf. Dat was een mannetjesputter, een lawaaipapegaai, een schuinsmarcheerder én een vriend.

5 AFTERNOON DELIGHT  Schout Leermolenstraat 6 Rozendaal

Ook zin in een muzikale “trip to memory-lane”? Wij nemen je graag mee in ons gevarieerde repertoire: meerstemmig jaren 50 Swing, Soft pop en Close harmony. Laat je verassen door vocaal ensemble “Afternoon Delight” .

BEN MARTIN JAZZBAND Zutphensestraatweg 5.stal boerderij bij Biljoen Velp

Jazzband Ben Martin komt uit de omgeving van Velp. Zes blazers, een zangeres en een drie man tellende ritmesectie spelen stukken van onder anderen Duke Ellington, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Sonny Rollins en Charlie Parker. Ook latinjazz wordt niet geschuwd. De swingende band wordt geleid door topsaxofonist Miguel Martinez. Jazz ingewikkeld? Nee hoor! Als  je hier naar luistert wordt je wel enthousiast!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen