“Rhedens Fanfare Corps” gaf een prachtig Oekraïne concert

Foto: Karlien van Bruggen-Eskes

RHEDEN – Het “Rhedens Fanfare Corps” gaf zaterdag 21 mei 2022 een prachtig Oekraïne concert in de Dorpskerk in Rheden. Voorzitter Anne Bruger mocht naast de vele muziekliefhebbers ook wethouder Gea Hofstede en een tiental Oekraïense gasten verwelkomen.

De meesten, enkele moeders met kinderen, hadden onlangs huis en haard verlaten en een veilig heenkomen gezocht, en zijn in Velp terechtgekomen. Daarna was het woord aan Wil van Zummeren, hij praatte op een gezellige en ongedwongen manier het programma aan elkaar, terwijl de fanfare zich van haar beste zijde liet zien. Prachtige en mooie, soms ingetogen nummers werden ten gehore gebracht onder de enthousiaste en bezielende leiding van dirigent Harry van Bruggen.

Toen de fanfare het Oekraïense volkslied inzette en iedereen ging staan, ging er een golf van emotie door de kerk en vloeide er her en der een traan.
In het gevarieerde programma werden ook swingende nummers gebracht, waar het publiek ook zichtbaar van genoot.

Na afloop sprak naast de voorzitter ook wethouder Gea Hofstede lovende woorden over het “Rhedens Fanfare Corps” in het algemeen en over dit bijzondere concert in het bijzonder; waar een klein dorp groot in kan zijn. Daarna vertolkte een Oekraïense moeder de gevoelens van haar landgenoten in deze moeilijke tijden en hoe dankbaar ze zijn om, hopelijk tijdelijk, in ons land te mogen zijn.

Dit alles werd vertaald door Olena Klein, een Oekraïense die al 20 jaar in Nederland woont. Deze prachtige avond werd afgesloten met een passende toegift door het orkest alvorens men aan de koffie kon.

De deurcollecte heeft bijna € 500,00 opgeleverd, het “RFC” zal dit aanvullen tot € 1.000,00 en overmaken op Giro 555. Al met al een zeer geslaagde en indrukwekkende avond.

foto: Jan Jansen

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen