Nuove Musiche door Johannette Zomer en Fred Jacobs, in de Grote of Martinikerk in Doesburg

Foto: Stichting Doesburgse Muziekcultuur

DOESBURG – Op zondagmiddag 12 juni aanstaande  om 15.00 uur organiseert de Stichting Doesburgse Muziekcultuur (StiDoMu) een intiem liederenrecital in het koor van de Martinikerk. Er worden bekende en onbekende werken uitgevoerd van Italiaanse, Franse en Engelse componisten uit de 17e eeuw.

Johannette Zomer werkte aanvankelijk als microbiologisch analist, maar volgde haar passie en behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus Zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Haar repertoire reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. Zij is tevens de motor van door haar opgerichte Zomer Akademie Zutphen, dat een veelzijdig podium biedt aan studenten, jonge musici en getalenteerde amateurs.

Fred Jacobs studeerde luit en theorbe bij Anthony Bailes aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij is lid van The Gabrieli Consort and Players en het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging. Sinds1997 is hij als theorbist verbonden aan het   Monteverdi-ensemble van de Bayerische Staatsoper in München, dat in heel Europa naam maakte met Monteverdi- en Cavalli-producties.

Kaarten zijn alléén te bestellen, via www.stidomu.nl en kosten € 17,50.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen