Valentijn Jeukendrup (13 jaar) uit Velp in finale Koninklijk Concertgebouw Concours

Foto: Koninklijk Concertgebouw Concours

VELP – Valentijn Jeukendrup (13 jaar) uit Velp heeft een plekje weten te bemachtigen in de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. De getalenteerde Valentijn viel met zijn cellospel op bij de jury.

Tijdens de finale op zondag 19 juni treedt Valentijn op in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en neemt hij het op tegen 5 andere jonge talenten tussen de 9-14 jaar.

Valentijn Jeukendrup kreeg zijn eerste cellolessen in 2016 van Lenian Benjamins. In 2021 vervolgde hij zijn studie aan de Academie voor Muzikaal Talent bij Monique Bartels en Matthias Naegele. Masterclasses volgde hij bij Anastasia Kobekina, Gregor Horsch, Dmitry Ferschtman en Lucia Swarts. Vanaf 2017 speelde hij in de Fancy Fiddlers, het strijkersensemble van Coosje Wijzenbeek, waarmee hij veel concerten gaf in binnen- en buitenland, o.a. in het Concertgebouw en bij Podium Witteman. In 2021 was hij solist in het Kinderprinsengrachtconcert van AVROTROS. Eerste prijzen won hij zowel bij het Britten Celloconcours in 2021 als bij het Prinses Christina Concours in 2022 (regiofinale). Onlangs nam Valentijn deel aan een kamermuziekcursus aan de Kronberg Academy, waar hij optrad met Santiago Cañon-Valencia.

Voorronde met 157 deelnemers, een bijzondere ervaring

De editie van 2022 is na twee ‘anders dan anders’ jaren er weer een als vanouds. 157 kinderen die het leuk vinden om te zingen of muziek te maken, hebben zich aangemeld voor het concours. Al deze deelnemers konden meedoen aan de workshopdag in Het Concertgebouw. Daar kregen ze les van professionele musici, hebben ze samen muziek gemaakt en traden ze aan het einde van de dag op in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.

Finale in Het Concertgebouw

De finale is op zondag 19 juni om 14.00 uur in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Daar is ook is de jury met bekende musici aanwezig: dirigent en juryvoorzitter Vincent de Kort (bekend van het TV-programma Maestro), Julia Philippens (violiste), Izaline Calister (zangeres), Thomas Beijer (pianist) en Marco de Souza (oprichter Leerorkest). De presentatie van de finale is in handen van Shary-Ann Nivillac.

De uiteindelijke winnaar mag een optreden verzorgen tijdens een lunchconcert in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en optreden op Klassiek op het Amstelveld in september 2022. Daarnaast ontvangt de winnaar een geldbedrag van duizend euro ten behoeve van zijn of haar muzikale ontwikkeling. Het Koninklijk Concertgebouw Concours wordt ondersteund door de Van Den Broek Foundation.

De finale is toegankelijk voor publiek, kaartverkoop via concertgebouw.nl 

“Het Koninklijk Concertgebouw Concours is een geweldig leuke ervaring voor álle kinderen die graag muziek maken,” aldus dirigent en juryvoorzitter Vincent de Kort.

Finalisten Koninklijk Concertgebouw Concours 2022

  • Alex Hwang, piano
  • Jasmijn Calis, blokfluit
  • Jisse Kuipers, trombone
  • Vincent Opheikens, gitaar
  • Adinda van Delft, viool
  • Valentijn Jeukendrup, cello

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen