IVN wandeling “Natuur van het zuiverste water” op de Veluwezoom

Foto: Raymond Overmars-Marx

ELLECOM – IVN Oost-Veluwezoom houdt op zondag 19 juni een wandeling langs bronnen, sloten en poelen. De wandeling begint om 13.00 uur vanaf parkeerplaats Sterrebos, Zutphensestraatweg in Ellecom, vlakbij bushalte “Dorp”.

De Veluwezoom is een droog natuurgebied, zo lijkt het: zandverstuivingen, droge heide en onzalige bossen. Maar de schijn bedriegt. Diep onder die droogte herbergt de Veluwe een enorm, maar niet onuitputtelijk, reservoir aan kostbaar water, een bron van leven. Op sommige plaatsen komt dat water spontaan omhoog borrelen en schept daarmee prachtige en bijzondere ecotopen.

Vaak ook grijpt de mens, letterlijk, diep in en pompt het water naar de oppervlakte. Dan dient het als schoon en gezond drinkwater, dat we met recht ‘bronwater’ mogen noemen. Verschil met het sjieke flessenwater: het komt voor bijna niets uit de kraan. Deze wandeling laat het allemaal zien en een beetje proeven.

Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen