Computersoos Ons Raadhuis wordt leslocatie Seniorweb

Foto: Ons Raadhuis

VELP – Begin juni heeft Ons Raadhuis zich bij de landelijke Stichting Seniorweb aangesloten als leslocatie. Hierdoor kan er beter en op meer onderwerpen dan voorheen ondersteuning worden gegeven aan deelnemers van de computersoos van Ons Raadhuis.

Irma Smeenk, coördinator van Ons Raadhuis vertelt:

“Sinds enige maanden hebben we op woensdagmiddag de computersoos, waar mensen met vragen over smartphones, tablets en computers terecht kunnen. Dat dit in een behoefte voorziet blijkt wel uit het feit dat het aantal deelnemers aan de soos toeneemt.”

“Mensen komen niet alleen om met computer of smartphone bezig te zijn, maar ook voor de gezelligheid en om anderen die er mee bezig zijn te ontmoeten. We zijn blij dat we nu met deze samenwerking met Seniorweb nog meer activiteiten kunnen aanbieden en van hun goede informatie- en cursusmateriaal gebruik kunnen maken. Het betekent ook dat we nog wel wat mensen kunnen gebruiken die bij de soos willen assisteren.”

Willem Franken, een van de vrijwilligers vult aan:

“Diepgaande computerkennis is niet nodig, de bereidheid om van elkaar te leren is belangrijker. Ik wist bijvoorbeeld niets van Apple telefoons of tablets, maar dat heb ik hier weer van anderen geleerd. Ik vind het ook leuk om wat meer met bijvoorbeeld met Excel en Word te doen, zoals etiketten printen op basis van een bestand. Hier vond ik iemand die daar ook mee bezig was.”

Marinus Kok, ook vrijwilliger:

Wat mij boeit is de vraag achter de vraag. Want pas als je dat begrijpt kan je mensen helpen. Wat wij belangrijk vinden is dat we mensen in alle rust kunnen helpen. Veel deelnemers hebben wel een kennis of kleinkind die in een oogwenk een telefoon of tablet even ‘fikst’. Maar wat mensen graag willen is om het zelf te kunnen. Dat lukt hier meestal goed omdat we er de tijd voor nemen en mensen ook echt zelf dingen laten doen”.

Mocht u hulp kunnen gebruiken of zelf willen helpen als vrijwilliger van de computersoos, schroom dan niet maar kom gezellig op woensdagmiddag naar Ons Raadhuis, Nieuwstraat 1 in Velp. Van 14:00 tot 16:00 uur is daar computersoos. Er is altijd een kopje thee of koffie en er is ook tijd voor een praatje over andere dingen! Kosten: 1 euro per keer.

(Foto: Deelnemers aan de soos krijgen de kneepjes van het werken met computers en smartphones in een gezellige omgeving onder de knie.)

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen