IVN Gelderland: Webinar ‘Zet je buurt in bloei!’

Foto: IVN Gelderland

REGIO – Steeds meer mensen willen hun handen uit de mouwen steken om hun straat te vergroenen. Maar hoe pak je dat aan? Om buurtbewoners op weg te helpen, organiseert IVN Gelderland op woensdagavond 22 juni het gratis webinar ‘Zet je buurt in bloei!’.

Een online inspiratiesessie vol praktische tips over wat je eenvoudig zelf kan doen en hoe de gemeente je bij jouw plannen kan helpen.

Een buurt vol planten en bloeiende bloemen is niet alleen leuk om naar te kijken, het draagt bij aan de biodiversiteit en zorgt ervoor dat steden en dorpen beter bestand zijn tegen droogte of wateroverlast. Het samenwerken aan een groene buurt geeft bovendien een leuke kans om buren beter te leren kennen. Het webinar ‘Zet je buurt in bloei!’ geeft inspiratie en praktische tips hoe je als bewoner samen met je buren aan de slag kunt gaan.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Zet je buurt in bloei!

Programma

Na een korte introductie over het belang van groen in bebouwde omgeving, krijgen verschillende sprekers het woord. Cerian van Gestel (Guerilla Gardeners) vertelt over het aanplanten van geveltuintjes en boomspiegels. Jacomien Steennis (Projectleider Klimaatadaptatie gemeente Zaltbommel) is betrokken bij verschillende groene buurtinitiatieven en geeft tips om jouw groene plannen werkelijkheid te laten worden. Marieke Ankoné (IVN Gelderland) helpt je op weg om de gemeente te betrekken bij het ondersteunen van jouw plannen. Afsluitend worden er een aantal groene prijzen verloot onder de deelnemers.

Aanmelden

Kunnen er in jouw straat nog wel wat tegels gewipt worden? Of heb jij een saai en kaal stukje grond vrij rondom straatbomen wat wel opgefleurd kan worden met wat bloeiende planten? Meld je nu aan voor het gratis webinar ‘Zet je buurt in bloei!’ op woensdagavond 22 juni 2022, 19:30 – 21:00 uur via Ivn.nl/Gelderland.

Zet je buurt in bloei!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen