Amsterdams barokensemble in Romaans kerkje te Velp

Foto: Merlijn Doomernik

VELP – ‘We geloven in vrijheid en ruimte om dingen anders te doen, dat maakt ons origineel en grensverleggend’, schrijft het Ensemble Odyssee in een persverklaring. ‘Zo blijven we onszelf uitvinden en luisteraars inspireren.’

Op donderdag 23 juni 2022 om 19:30 uur speelt het Amsterdamse barokensemble in het middeleeuwse kerkje De Oude Jan in Velp met een programma rond de muziek van Johann Sebastian Bach.

Ensemble Odyssee speelt feestelijke en virtuoze muziek met suites en soloconcerten voor strijkers, blazers en continuo van Bach, Graupner en Telemann. Het ensemble permitteert zich de vrijheid door bijvoorbeeld Bachs concert in d-klein BWV1052 en het Vierde Brandenburgse Concert op respectievelijk viool en klavecimbel te spelen. Het oorspronkelijke wezen van de muziek blijft op deze wijze gehandhaafd, maar de andere uitvoering zal het publiek verrassen.

De negen musici van het Ensemble Odyssee hebben allemaal gestudeerd bij de pioniers van de oude-muziekbeweging in Nederland en zijn inmiddels actief als freelance-musici in heel Europa. In Velp treden ze soms op als solist, maar in een volgend stuk weer als een van de begeleidende orkestleden. Violiste en soliste in dit concert is de Arnhemse Eva Saladin, die in 2021 Artist in Residence was bij het Festival Oude Muziek in Utrecht.  Verder bestaat het ensemble uit: Anna Stegmann (blokfluit solo); Georg Fritz (hobo solo, blokfluit); Andrea Friggi (klavecimbel solo); Ivan Iliev / Noyuri Hazama / David Alonso Molina (viool tutti); David Alonso Molina (altviool); Agnieszka Oszańca (violoncello) ; Carina Cosgrave (contrabas)

Het ensemble reist momenteel voor verschillende concertseries door Nederland en daarbuiten. En ondertussen werkte het mee aan cd-opnames met bijvoorbeeld Napolitaanse vocale muziek en concerten voor blazers in Londen.

Kerkje De Oude Jan, Kerkstraat 56, Velp. Entree: € 15, Vrienden Oude Jan: € 10, bezitters Gelrepas, CJP en jongeren tot 18 jaar: € 10. Voorverkoop kaarten via www.ensembleodyssee.com en aan de kassa voorafgaand aan het concert .

Kijk voor meer informatie op: www.vriendenvandeoudejan.nl.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen