Extra voorstelling over het turbulente leven van Jan Lamberts alias Jantje van Velp

Foto: rheden.nieuws.nl

VELP – Op verzoek, i.v.m de enorme belangstelling, wordt de voorstelling ‘Ik Jan Lamberts en de straatnamenkwestie’ voorgedragen in Ontmoetingscentrum De Paperclip.

Deze voorstelling is te bezoeken op zondag 26 juni. De voorstelling start om 15.30 uur. Inloop vanaf 15.00 uur. Entree €10 incl. een kopje koffie/thee.
Reserveringen verplicht: [email protected] of 026 3647815.

Centraal in deze voorstelling staat het turbulente leven van Jan Lamberts (1916 – 2001), alom bekend als Jantje van Velp. Deze man was o.a. een handelaar in lompen en metalen. Hij werd op handen gedragen door de bevolking, met name in Velp-Zuid, maar was ook heel lang een plaag voor velen, waaronder de overheid en ‘enkele’ bewoners in dorp Rheden.

Het stuk heeft veel weg van een gemeentelijke inspraak-ronde in een meezingcafé. In de voorstelling worden lokale Rhedense volkshelden, vrije geesten die nogal eens de overheid hebben getart, onder de loep genomen om eventueel in aanmerking te komen voor een straatnaam in de nieuw te bouwen wijk in Velp-Zuid. Naast Jan Lamberts staan o.a. Jochem Sevenster, Joop Zijlstra, Bob Bouhuijs, Wim Pieper en Bernard Empelpol op de kandidatenlijst.

Vooraf en na afloop is er gelegenheid om de meereizende expositie te bekijken en om nog wat na te praten.

Expositie over het leven van Jantje van Velp

Vanaf heden tot maandag 27 juni 2022 is er in ‘de lichtstraat’ van De Paperclip een expositie over het leven van Jantje van Velp. Deze expositie is gemaakt door Gerrit van Middelkoop naar aanleiding van het boek over Jantje van Velp dat op 10 juni is uitgegeven.
De expositie is te zien van maandag tot en met vrijdag tijdens de openingstijden van ontmoetingscentrum De Paperclip aan de Eiberstraat 14 in Velp.

Voorstelling Jantje van Velp in Buurthuis de Poort 2022-06-11

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen