Groot onderhoud aan John Frostbrug Arnhem

Foto: gemeente Arnhem

Op zaterdag 28 mei is Rijkswaterstaat gestart met een grote onderhoudsbeurt van de John Frostbrug: reparatie en asfaltering van het betondek, vernieuwing van de voegovergangen en een schilderbeurt voor delen van de brug. De werkzaamheden duren tot zaterdag 10 september.

De John Frostbrug is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van zondag 26 juni 19.00 tot maandag 27 juni 06.00 uur.

Brug afgesloten van zondagavond 26 juni tot maandagochtend 27 juni

De John Frostbrug is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van zondag 26 juni 19.00 tot maandag 27 juni 06.00 uur. Zo kan Rijkswaterstaat de onderhoudswerkzaamheden verplaatsen van de oostkant naar de westkant van de brug. Vanaf dat moment gebruiken fietsers en voetgangers het oostelijke fiets- en voetpad. Na deze aanpassingen blijft er een rijstrook in beide richtingen open voor gemotoriseerd verkeer.

Verkeershinder

Het verkeer over de John Frostbrug zal grote hinder ondervinden van deze werkzaamheden. De verkeershinder geldt vooral voor auto’s, motorrijders, hulpdiensten en (trolley)bussen. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens deze periode de brug wel blijven gebruiken.

Planning

  • Van maandag 30 mei tot zaterdag 23 juli is slechts een rijstrook stad inwaarts beschikbaar voor het gemotoriseerd verkeer, inclusief het openbaar vervoer. Ook blijft er een rijstrook stad uitwaarts beschikbaar.
  • Vanaf zaterdag 23 juli tot zaterdag 10 september is de brug zeven weken volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, inclusief het openbaar vervoer en de hulpdiensten.

Omleidingen en alternatieve routes

  • Trolleybussen worden omgeleid via de busbaan van de Nelson Mandelabrug.
  • Alternatieve routes richting het centrum van Arnhem zijn de N325 over de Andrej Sacharovbrug (ook wel de Pleijbrug) en de Nelson Mandelabrug.

Reisadvies

We adviseren om tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk gebruik te maken van de fiets, of de bus of trein te nemen. Als u toch met de auto gaat, maak dan gebruik van het P&R-terrein bij het GelreDome en stap over op de bus of huur daar een elektrische fiets. Met de bus bent u vanaf het P&R-terrein binnen tien minuten in het centrum (halte Rijnstraat) of op het Arnhem CS. U heeft dan wel een (opgeladen) OV-chipkaart nodig. Plan uw reis slim en (als het kan) buiten de spitsuren. En rijd vooral via Arnhem-Noord de stad in.
Op de website van Slim & Schoon Onderweg vind je de alternatieven om van en naar Arnhem te reizen tijdens de werkzaamheden aan de brug.

FietsChallenge A12

Speciaal vanwege de werkzaamheden aan de brug is de FietsChallenge A12 uitgebreid voor mensen die werken in Arnhem-Centrum of Arnhem-Oost. Zie hiervoor www.fietschallengeA12.nl.

Meer informatie

Je vindt meer informatie en updates over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen