Expositie van Inesz Jenkins – de Leeuw bij Pannekoekhuis Strijland

Foto: Inesz Jenkins - de Leeuw

RHEDEN – Sinds kort is er bij Pannekoekhuis Strijland in Rheden een bijzondere expositie van schilderijen te zien van Inesz Jenkins – de Leeuw, woonachtig in Rheden.

Inesz is geboren in Hummelo maar al op vroege leeftijd verhuisd naar Rheden. Als familie hebben zij met veel plezier gewoond in de door haar ouders mooi gerenoveerde boerderij op de hoek van de Smidsweg en de Dorpstraat. Op vroege leeftijd was Inesz zich al bewust van, dat zij in een bijzondere omgeving woonde. De natuur, de Posbank, de weilanden, uiterwaarden en de IJssel om maar een paar van deze speciale prachtige plaatsen te noemen. Haar liefde en interesse voor de natuur en de wereld van kunst is door haar creatieve ouders gestimuleerd. Haar moeder fietste graag in de natuur en haar vader hield van muziek en beeldhouwen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Expositie van Inesz Jenkins - de Leeuw bij Pannekoekhuis Strijland

In 1978 is zij met haar Engelse man, Ted, getrouwd in Rheden, uit het huwelijk zijn ook twee kinderen geboren. in 1984 zijn zij verhuisd naar Engeland. Door het drukke leven in de begintijd, daar en het vele reizen met haar man heeft zij toen niet al te veel tijd gehad om te schilderen. Wel heb ik genoeg inspiratie op kunnen doen zodat Inesz later, regelmatig achter haar ezel kon zitten om te schilderen. Veel van haar werk is verkocht in galerijen in Engeland en Amerika en ook mocht ze prints verkopen via de Borders boekhandel in Londen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Expositie van Inesz Jenkins - de Leeuw bij Pannekoekhuis Strijland

Inmiddels is Inesz al weer een paar jaar woonachtig in Rheden.

“Nu ik wel weer meer tijd heb, ben ik door familie en vrienden aangemoedigd om verder te gaan met schilderen. Inspiratie haal ik uit vorm en kleur van architectuur en de natuur en ik deel dit graag met u. Wat van vroege leeftijd begon met een passie voor tekenen is uitgegroeid tot het ‘ invullen’ van de lijnen en vlakken met een penseel en prachtige verf. Het geeft mij rust en genot.”

Aldus Inesz Jenkins – de Leeuw.

Expositie van Inesz Jenkins - de Leeuw bij Pannekoekhuis Strijland

Expositie van Inesz Jenkins - de Leeuw bij Pannekoekhuis Strijland

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen