Veel vragen en uitleg bij inloopbijeenkomst K3Delta Havikerwaard

DE STEEG – Op donderdag 7 juli hield K3Delta een inloopbijeenkomst in Het Parkhuis in De Steeg over een schetsplan voor uitbreiding van de gebiedsontwikkeling in de Havikerwaard. Geïnteresseerden waren tussen 16.00 en 20.00 uur op een voor hen geschikt moment welkom.

Gelijk bij de opening om 16.00 uur stroomden vele belangstellenden het Parkhuis aan de Parkweg in De Steeg binnen, waar zij tekst en uitleg konden krijgen over de ontwikkelingen van het gebied in de Havikerwaard. Veel vragen werden gesteld en uitleg gevraagd bij de getoonde foto’s van de nieuwe waterloop die ontstaat bij het ontginnen van een deel van het gebied waar zand en grind gewonnen gaan worden.  Zij kregen uitleg hierover door medewerkers van K3Delta. Ook was er een diavoorstelling waar de werkzaamheden in werden getoond en er waren verschillende brochures beschikbaar.

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Havikerwaard-Zuid

Sinds september 2017 werkt K3Delta samen met Landgoed Middachten aan het project Havikerwaard-Zuid. Door de winning van zand en grind realiseert K3Delta een gebied waar natuurontwikkeling, hoogwaterveiligheid, recreatie en landbouw een plek krijgen. Door zandwinning worden nieuwe natuur en nevengeulen langs de IJssel gecreëerd. Daardoor komt er meer ruimte komt voor het water en voor de natuur, in harmonie met de in het gebied aanwezige landbouw en landgoederen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Veel vragen en uitleg bij inloopbijeenkomst K3Delta Havikerwaard

Uitbreiding gebiedsontwikkeling

K3Delta heeft het initiatief genomen om een voorstel, een schetsplan, te maken voor een uitbreiding van de huidige gebiedsontwikkeling richting de Lamme IJssel in het noordoosten van het gebied. Daarmee wil K3Delta de Havikerwaard-Zuid versterken en verbinden met naastgelegen gebieden.

Extra bijdrage aan waterberging en natuurontwikkeling

Het idee van K3Delta is om door zandwinning extra geulen te maken. Met die nieuwe geulen kan aangesloten worden bij het fraaie landschap van de Lamme IJssel en wordt een extra bijdrage geleverd aan waterberging (in natte en droge tijden), natuurontwikkeling én biodiversiteit. Zandwinning is de drager van dit plan. Met het zand dat wordt gewonnen kan de herinrichting worden gefinancierd én kan worden blijven voorzien in de nationale behoefte aan zand en grind als grondstoffen voor de bouw van woningen en de aanleg van wegen.

Onderdeel van de Havikerpoort

Het schetsplan is een verdere uitwerking van de visie over de Havikerpoort. De Havikerwaard is onderdeel van de Havikerpoort. Het doel van de visie Havikerpoort is om dit unieke gebied door te ontwikkelen voor een klimaatbestendige toekomst, het nog mooier te maken en te ontwikkelen tot een groene verbinding tussen Veluwe, IJsselvallei en Achterhoek. K3Delta werkt sinds 2004 samen met landgoederen (waaronder Middachten en Twickel), natuurorganisaties, grondeigenaren en diverse overheden aan de Havikerpoort.

Klik HIER voor de uitbreidingsschets inclusief legenda.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen