Leerkrachten goed voorbereid met het Kinderboekenweekfeest Gi-Ga-Groen

Foto: Cultuurbedrijf RIQQ

Op woensdagmiddag 21 september organiseren Bibliotheek Veluwezoom en Cultuurbedrijf RIQQ het kinderboekenweekfeest voor leerkrachten in de regio. Hiermee bereiden de leerkrachten zich voor op de kinderboekenweek die dit jaar in het teken staat van de natuur met als titel: ‘Gi-Ga-Groen’.

De middag bestaat uit actieve workshops, verzorgd door kinderboekenschrijfster Rian Visser en muziektheatermaakster Hanneke de Jong. Het Kinderboekenweekfeest vindt plaats in de Bibliotheek in Dieren. Een ticket kost € 25,- en is te koop via: http://www.veluwezoom.op-shop.nl.

Gi-Ga-Groene werkvormen voor in de klas

Schrijfster Rian Visser en theatermaker Hanneke de Jong delen hun kennis en kunde op het gebied van natuur, leesplezier en inspiratie tijdens twee Gi-Ga-Groene workshops.
Met actieve werkvormen geven zij de leerkrachten kant-en-klare tips en voorbeelden om te ervaren en mee te nemen in de klas- en tijdens de lessen rond de kinderboekenweek.

Worskshopleiders

Rian Visser is voorloper op het gebied van digitale kinderboeken en het gebruik van nieuwe media in het onderwijs. Voor velen is Rian Visser hét voorbeeld van een creatieve inspirator en goede ambassadeur voor leesplezier.

Theatermaker en beeldend kunstenaar Hanneke de Jong laat je in deze workshop met beeldende middelen en leuke doe-opdrachten kennismaken met de natuur in de stad en het geheime ondergrondse leven van bomen. Dus zet je zintuigen open en laat je verbeelding de vrije loop!

Gi-Ga-Groen

Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen om een echte natuurheld te worden. Tijdens de kinderboekenweek gaan zij mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien en te ontdekken wat zij kunnen doen om haar te helpen! Zo leren zij bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, worden ondergedompeld in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonderd over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. En daarna? Naar buiten! De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen