Uniek Sporten regio Arnhem heeft 238 beweegactiviteiten op website staan

Foto: Uniek Sporten

REGIO – Als je een beperking hebt vraag je je misschien af welke sporten jij zou kunnen doen. Maar als je even op zoek gaat zal je snel merken dat er voor jou heel veel unieke sporten bestaan, ook in de regio van Arnhem! Welke sport bij jou past is natuurlijk afhankelijk van wat jij leuk vindt in een sport en wat jouw beperking is.

Het is bij jouw zoektocht vooral belangrijk dat je uitgaat van de mogelijkheden. Dan zul je zien dat je veel meer kunt!

Keuze maken uit 238 activiteiten

Als je een lichamelijke beperking hebt, en je bent tijdens het sporten aangewezen op een rolstoel, dan zijn er heel veel keuzes. Wat dacht je van rolstoelschermen, rolstoeltennis of basketbal. Heb je juist meer rust en structuur nodig voor een gedragsmatige beperking, dan kan je kiezen uit onder andere yoga, judo of dansen.

Uiteraard moet je ook kijken naar waar jouw interesses liggen.

Als voor jou gezelligheid belangrijk is bij het sporten dan kun je bij je sportkeuze al gericht naar teamsporten kijken, zoals hockey of voetbal. Sport je liever alleen dan kun je denken aan individuele sporten als atletiek, paardrijden of zwemmen.

Ben jij een echt buitenmens?

Dan zul je zeker extra plezier beleven aan een buitensport zoals zeilen of wandelen. Sport jij liever warm en droog dan kun je in de vele sporthallen of fitnesscentra terecht voor jouw favoriete sport.

Kortom, er zijn genoeg sportaanbieders in de regio waar inwoners met een beperking terecht kunnen. Op de site van regio Arnhem staan alle 238 activiteiten gericht op sport en bewegen voor mensen met een beperking. Al deze sportaanbieders verzamelen we op één centrale plek, zodat jij niet meer lang hoeft te zoeken. Neem dus eens een kijkje op de website www.unieksporten.nl en kijk wat er allemaal mogelijk is bij jou in de buurt!

Sport zoeken

Heb je zo al een idee van wat je kan doen in de omgeving? Of juist nog helemaal niet? Ga dan naar de Sport-zoek-functie op www.unieksporten.nl. Dat is een heel handig hulpmiddel om je te helpen om jouw sport te vinden. Je kan de Sportzoeker gebruiken als je al weet welke sport je wil gaan doen, maar je kan ook met een aantal vragen tot een keuze komen. Door de vragen van de Sportkeuze hulp te doorlopen kom je vanzelf op jouw ideale sport uit. En dan kun je het gelijk gaan proberen!

Hulp inschakelen

Je kunt ook de hulp inschakelen van de coördinatoren van Uniek Sporten regio Arnhem. Via een mailtje naar [email protected] kijken we samen naar jouw wensen en de mogelijkheden die je hebt met sport en bewegen!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen