Aanvragen subsidie uit Winterfonds Energiekosten gemeente Rheden nu mogelijk

Foto: Pixabay

GEMEENTE RHEDEN – Het college van B&W heeft op 20 december 2022 de ‘Subsidieregeling Winterfonds Energiekosten voor MKB & Maatschappelijke Organisaties’ vastgesteld. De subsidie kan vanaf donderdag 5 januari aangevraagd worden.

Acute financiële problemen

De regeling is voor ondernemers en maatschappelijke organisaties die in acute financiële problemen zitten, en die zonder steun hun (bedrijfs) activiteiten zouden moeten stoppen. Met het Winterfonds Energiekosten biedt de gemeente, voor deze bijzondere situaties, een compensatie voor de verhoogde energiekosten nog deze winterperiode (nov 2022 t/m mrt 2023). Deze regeling is bedoeld om de gestegen energiekosten éénmalig te compenseren.

De ondersteuning is bedoeld als een overbrugging naar landelijke regelingen die in 2023 ingaan een voorbeeld hiervan is de TEK. De landelijke regeling Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op dit moment kun je nog geen TEK aanvragen. Je kunt de eerste steun waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2023 aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voor wie is de subsidieregeling Winterfonds Energiekosten gemeente Rheden?

Deze subsidie wordt verleend aan ondernemers in midden en klein bedrijf én aan stichtingen of verenigingen die activiteiten uitvoeren op het gebied van: sport, bewegen, cultuur, welzijn en ontmoeting. De activiteiten van de aanvrager worden uitgevoerd in de gemeente Rheden of de aanvrager is in de gemeente Rheden gevestigd.

De belangrijkste voorwaarden van de regeling:

  • De regeling is voor ondernemers en maatschappelijke organisaties die in acute financiële problemen zitten, en die zonder steun hun (bedrijfs) activiteiten zouden moeten stoppen.
  • De subsidie is bedoeld voor compensatie van verhoogde energiekosten of verhoogde huur door energiekosten.
  • De hoogte van de subsidie wordt bepaalt door het verschil te compenseren tussen de energiekosten over winterperiode ’21 – ’22 en winterperiode ’22 – ’23. De subsidie bedraagt 75% van het verschil.
  • De subsidie wordt uitgekeerd voor de maanden waarin de verhoging van toepassing is in de periode nov 2022 t/m mrt 2023.
  • Het maximale subsidiebedrag per aanvraag is €6.000.
  • De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst (via een online formulier) van een volledige aanvraag.
  • Er is een subsidieplafond van totaal € 80.000 voor maatschappelijke organisaties en  €100.000 voor MKB-ondernemingen.

Aanvragen vanaf 5 januari 2023

Aanvragen van de subsidie is mogelijk vanaf  5 januari t/m 31 maart 2023.

Informatie

Meer informatie over de subsidieregeling, tevens een online aanvraagformulier vindt u op de website van gemeente Rheden: https://www.rheden.nl/Ondernemers_en_verenigingen/Verenigingen/Subsidieregeling_energiekosten_voor_bedrijven_en_maatschappelijke_organisaties.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen