Al 12½ jaar kleinschalig openbaar vervoer in Spankeren en Dieren

SPANKEREN/DIEREN – In juni 2024 verzorgt Buurtbusvereniging Spankeren Dieren (BBSD) 12½ jaar kleinschalig openbaar vervoer voor de inwoners van Spankeren en Dieren. Uiteraard kreeg dit heugelijke feit speciale aandacht tijdens het jaarlijkse chauffeursuitstapje op zondag 26 mei.

Voorzitter Jacques Lubbers zag het ontstaan van de BBSD als een sprookje dat werkelijkheid was geworden. Hij voegde eraan toe: “Deze vereniging bestaat louter en alleen uit vrijwilligers. Ik ben er dan ook enorm trots op dat ik voorzitter mag zijn van zo’n fantastische groep gemotiveerde personen. Zonder jullie had onze vereniging niet bestaan.”

Wethouder Gea Hofstede

Ook wethouder Gea Hofstede (o.a. Duurzame mobiliteit) van de gemeente Rheden kwam de chauffeurs feliciteren. Zij deed dat na afloop van het uitstapje, in Activiteitenpark Veluwse Poort in Dieren. Ze stelde vast dat de vrijwilligers vooral heel erg trots mogen zijn op zichzelf, want: “Jullie staan er toch maar, dag in, dag uit, en zorgen ervoor dat mensen veilig van A naar B worden gebracht. Dat is ontzettend belangrijk voor de mensen in Spankeren en in Dieren. En ík ben jullie daar ontzettend dankbaar voor.”

Bloemetje

Naast het feit dat de wethouder zich vereerd voelde dat ze was uitgenodigd, kreeg ze ook een taak toebedeeld: namens het bestuur reikte ze een boeket bloemen uit aan zeven van de acht chauffeurs die vanaf het begin tot op de dag van vandaag dienst doen. Mevrouw Groot-Tuijtel en de heren Dirkse van den Heuvel, Van Gessel, Groot, Groot Tjooitink, Kok en Siddré. De achtste, de heer Koolen, was helaas verhinderd, maar ook hij werd uiteraard wel genoemd.

BBSD

Buurtbusvereniging Spankeren Dieren is een initiatief van Dorpsbelang Spankeren en Dorpsbelang Dieren. Openbaar vervoerbedrijf Breng en de gemeente Rheden steunden het initiatief en hielpen het sprookje uitkomen. De eerste bus reed op maandag 12 december 2011. Tot nu toe vervoerde de BBSD in totaal bijna 95.000 passagiers. Volgens verwachting tikt men eind dit jaar de 100.000 aan.

Vrijwillige chauffeurs gezocht

Voor dit kleinschalige openbaar vervoer zoekt de BBSD nieuwe vrijwillige chauffeurs in een gebied van maximaal tien kilometer vanaf NS-station Dieren. Rijbewijs B is voldoende. Aanmelden kan via [email protected].

Klik op de bovenste foto voor meer foto’s.

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op X (Twitter) of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen