Posbankloop zonder ATAG hoofdsponsor

VELP – De Posbankloop Velp moet verder zonder hoofdsponsor ATAG. Het Duivense bedrijf heeft de organisatie laten weten de overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen. Reden is de economische crisis waar ook ATAG onder gebukt gaat.

VELP – De Posbankloop Velp moet verder zonder hoofdsponsor ATAG. Het Duivense bedrijf heeft de organisatie laten weten de overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen. Reden is de economische crisis waar ook ATAG onder gebukt gaat.

De Velpse organisatie is zeer onaangenaam verrast, temeer daar er geen signalen over het mogelijk beëindigen van de overeenkomst aan vooraf zijn gegaan. “We zijn compleet overvallen door dit bericht”, zegt voorzitter Wim van de Giesen van de Stichting Posbankloop. Hij vindt het ‘niet netjes’ van ATAG dat een half jaar voor het hardloopevenement op 29 september ineens de stekker eruit wordt getrokken.

“De voorbereiding van een evenement als de Posbankloop duurt een jaar. Voor de komende editie zijn we inmiddels verplichtingen aangegaan en nu moeten we maar zien hoe we het financieel rond krijgen. ATAG was hoofdsponsor en dat betekent dat ze wat uitingen en naamgeving betreft nadrukkelijk aan het evenement waren verbonden. Daarnaast namen ze een substantieel deel van de begroting voor hun rekening. We hebben begrip voor verslechterende economische omstandigheden, maar hadden het meer gepast gevonden als ze bijvoorbeeld hadden aangekondigd na de loop van dit jaar te stoppen. Dan hadden we voldoende tijd gehad daarop te anticiperen. Nu worden we voor het blok gezet. Heel vervelend.”

Van de Giesen en zijn medebestuurders hebben het eerste overleg over hoe om te gaan met de plotseling ontstane situatie, inmiddels vastgesteld. De voorzitter wil op de uitkomst van het beraad niet vooruitlopen. “Voorlopig houd ik alle opties open. Misschien dient zich op korte termijn een nieuwe hoofdsponsor aan en kunnen we op de ingeslagen weg doorgaan. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik ook het andere uiterste, stoppen met de Posbankloop, op dit moment niet uitsluit. Al is dat wat ons betreft uiteraard de allerlaatste optie.”

Onder de vlag van de Stichting Posbankloop Velp worden jaarlijks in het laatste weekeinde van september een hardloopwedstrijd (voorheen ATAG Posbankloop) en een wandelevenement (Larenstein Posbank Wandeltochten) gehouden. Aan de hardloopwedstrijden over 6 en 15 kilometer en wandeltochten deden vorig jaar 5.400 mensen mee. De Posbankloop is het grootste eendaagse evenement van de gemeente Rheden en geniet landelijke bekendheid. Dit jaar wordt de negentiende editie gehouden.

zie voor meer informatie www.posbankloop.nl, zie voor meer eerdere publicaties: http://rheden.nieuws.nl/zoeken/ATAG

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen