Zonnepanelen op dak Ontmoetingskerk in Dieren

Foto:

DIEREN – De Ontmoetingskerk in Dieren zal op 15 april a.s. de zonnepanelen op het dak van de kerk officieel in gebruik nemen. De zonnepanelen zijn gefinancierd uit de opbrengst van een grote bazaar in 2010.

DIEREN – De Ontmoetingskerk in Dieren zal op 15 april a.s. de zonnepanelen op het dak van de kerk officieel in gebruik nemen. De zonnepanelen zijn gefinancierd uit de opbrengst van een grote bazaar in 2010.


Onder het motto ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ wil de kerk een voorbeeld stellen voor de eigen leden en mensen in de omgeving. In 2008 werd de eerste stap gezet, met het installeren van een zuiniger verwarmingssysteem. Dat leverde een grote energiebesparing op, vooral in het gasverbruik. Met de zonnepanelen hoeft de kerk ook aanzienlijk minder een beroep te doen op elektriciteit die elders wordt opgewekt.

Op 15 april a.s. van 11.30 tot 12.00 is er kort officieel programma in de regenboogzaal van de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan 54, te Dieren.

Stimulans voor ondernemers

Een van de sprekers op 15 april is wethouder Harriet Tiemens van Rheden. Zij is ondermeer verantwoordelijk voor het milieubeleid van de gemeente. De wethouder zal kort ingaan op hoe de gemeente Rheden duurzame energie stimuleert. “In ons klimaatbeleid hebben we de ambitie neergelegd om in 2040 CO2-neutraal te zijn. Dit kunnen we met elkaar bereiken door in te zetten op vermindering van energieverbruik en meer duurzame energie. Speerpunten zijn van ons beleid zijn: isolatie van woningen, zonne-energie en energie uit biomassa. De gemeente stimuleert bedrijven en inwoners ook om bijvoorbeeld te investeren in zonnepanelen. De maatregelen die de Ontmoetingskerk heeft genomen passen helemaal in dat plaatje en daar zijn wij heel blij mee”, zo vat zij het klimaatbeleid van gemeente samen.

Informatie voor agrariërs en ondernemers

De gemeente Rheden geeft bedrijven gelegenheid om zich goed te laten informeren; dat kan volgende week al tijdens een bijeenkomst op 16 april voor ondernemers en een maand later op 15 mei voor agrariërs. Samen met andere regiogemeenten worden voorbereidingen getroffen voor een collectieve inkoopactie van zonnepanelen. De gemeente heeft ook een eigen verantwoordelijkheid; daarom onderzoekt ze de mogelijkheden van zonnepanelen op een aantal gebouwen.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen