Overdracht groen langs hekwerk Parallelweg Rheden.

RHEDEN- Gemeente Rheden nodigt bewoners langs de Parallelweg te Rheden uit bij

RHEDEN- Gemeente Rheden nodigt bewoners langs de Parallelweg te Rheden uit bij

overdracht groen langs hekwerk.

Een van de buurtbewoners (Alex Berendsen) heeft in 2011 meegedaan aan de prijsvraag ‘Groen in de straat’. Deze prijsvraag was uitgeschreven om bewoners de kans te geven om de woonomgeving nog ‘groener’ te maken. Het idee voor de Parallelweg om het hekwerk langs de spoorlijn te laten begroeien, was één van de drie prijswinnaars.

Positief resultaat

In september zijn bewoners benaderd met het verzoek of zij daarvoor een bijdrage wilde leveren. Niet financieel maar door regelmatig de beplanting te controleren, op te binden, onkruid te wieden en indien nodig water te geven. Aan de prijsvraag waren namelijk enkele regels verbonden, waaronder: het toekomstig onderhoud wordt uitgevoerd door de bewoners! De bewoners schrokken daar niet voor terug. Veertig bewoners hebben positief gereageerd. Een geweldig positief resultaat. Vorig jaar zijn ze gestart met de uitvoering en begin van dit jaar zijn de laatste klimplanten geplant.

Overdragen aan bewoners

Woensdag 18 april gaat wethouder Tiemens het onderhoud aan de beplanting ‘overdragen’ aan de bewoners.

De Gemeente nodigt u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn op woensdag 18 april om

16.15 uur op de hoek Holtrichterstraat en de Parallelweg. Het weggedeelte van de Parallelweg tussen de Massenweg en de Holtrichterstraat wordt gedurende deze bijeenkomst afgezet.

Alex Berendsen is de initiatiefnemer van dit idee en blijft contactpersoon voor het onderhoud van het groen. Heeft u zich nog niet gemeld om het stukje groen voor uw woning langs het spoor te onderhouden? Dan kunt u dat alsnog bij hem doen.

Zijn mail adres is op te vragen bij de gemeente Rheden.

Meer informatie over ‘Groen in de straat’ vindt u op de website www.rheden.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen