Gemeente Rheden doet mee met NL Doet

DE STEEG – NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleert iedereen om op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart a.s. de handen uit de mouwen te steken.

DE STEEG – NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en stimuleert iedereen om op vrijdag 16 en zaterdag 17 maart a.s. de handen uit de mouwen te steken.

De leden van het college van Rheden zijn deze dagen op verschillende plekken om ook hun steentje bij te dragen, hieronder volgt het programma:

 

Vrijdagmiddag 16 maart

13.00 uur geeft wethouder Harriët Tiemens het startsein in Dieren Zuid bij basisschool De Boomgaard, Schoolpad 3 voor het opruimen van zwerfvuil.

13.30 uur geeft wethouder Tiemens het startsein voor deze actie bij het wijkcentrum De Drieschaar aan de Meidoornlaan 197 in Dieren Noordoost.

Naast Vivare, Carion, buurtbeheer gemeente Rheden en wijkplatform Dino hebben 30 Leerlingen van een tweede klas HAVO van het Rhedens in Dieren hun hulp aangeboden. De leerlingen van de basisscholen De Boomgaard noord en zuid en ’t Schaddeveld doen mee aan deze actie. Deze dag is de afsluiting van de Week van Nederland Schoon.

14.30 uur gaan burgemeester Petra van Wingerden-Boers en de wethouders Ronald Haverkamp, Hans Elsenaar en Ron König zingen voor de bewoners van het zorgcentrum Het Lorentzhuis, Rijnstraat in Velp. Dit doen zij samen met het Takkekoor. Dit koor bestaat uit medewerkers van de gemeente Rheden.

 

 

Zaterdag 17 maart

10.00 uur helpt wethouder Harriët Tiemens bij het inzaaien van bijen (bloemen)mengsel in de Geërfdenwei in Velp. Op verschillende plekken krijgt het park een bloemrijk zaadmengsel. De bloemen geven voedsel aan onder andere wilde bijen, honingbijen, hommels en vlinders. Daardoor hebben deze en andere nuttige insecten meer kans op overleven. Leerlingen van de scholen Roncalli en De Kameleon zijn hiervoor uitgenodigd en ook de studenten van Van Hall Larenstein en Helicon. Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranjefonds met de actie NL Doet.

Op zaterdagmorgen verricht wethouder Ronald Haverkamp tuinwerkzaamheden bij Zorghotel De Valkenberg van het Rode Kruis in Rheden.

Van 17.00 tot 18.00 uur serveren burgemeester Petra van Wingerden-Boers en wethouder Tjebbe Vugts een hapjesbuffet uit voor vrijwilligers in Theothorne in Dieren.

Aansluitend om 18.00 uur reikt wethouder Tjebbe Vugts daar de vrijwilligersprijs 2012 uit.

 

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk Rheden van Carion organiseert in de gemeente Rheden de acties voor NL Doet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen