Informatieavond over schoolkeuze en dyslexie

Foto:

DIEREN – De Bibliotheek Veluwezoom organiseert voor ouders van kinderen die naar het vervolgonderwijs gaan twee informatieavonden over schoolkeuze en dyslexie. 

DIEREN – De Bibliotheek Veluwezoom organiseert voor ouders van kinderen die naar het vervolgonderwijs gaan twee informatieavonden over schoolkeuze en dyslexie. 

De overstap van basisonderwijs naar vervolgonderwijs betekent veel voor ouders en kind(eren), zeker wanneer een kind een zeer zwakke lezer of dyslectisch is. Scholen voor voortgezet onderwijs presenteren zich binnenkort weer via open dagen en advertenties. Zij zetten hun beste beentje voor om een goede indruk op ouders en kinderen te maken.

 

Ouders willen het beste voor hun kind, maar hoe kunnen zij een goede keuze maken in het aanbod van scholen? Wat is een goede school voor hun kind? Waar moeten ze op letten en wat kunnen zij doen om beter op de hoogte te raken?


Goed voorbereid: een goede keuze

Als een kind extra zorg nodig heeft, door bijvoorbeeld dyslexie, dan is het goed om na te gaan welke school het kind het beste zal opvangen. De Bibliotheek Veluwezoom organiseert in samenwerking met het Seminarium voor Orthopedagogiek twee informatieavonden over dit onderwerp. Het doel van de voorlichting is om handvatten aan te reiken zodat ouders samen met hun kind goed voorbereid een keuze kunnen maken.


Informatie en antwoorden op uw vragen

Tijdens deze avond laten Els van den Dries en Sonja Hotho-Toppers, studiebegeleiders van het Seminarium voor Orthopedagogiek regio Oost, zien waar ouders informatie over scholen kunnen vinden. Ze bespreken websites met informatie over dyslexie en hulpmiddelen, in relatie tot het maken van een goede schoolkeuze, en ze geven informatie over de mogelijkheden die scholen bieden: de verschillen in aanpak, regelingen en vormen van ondersteuning. Hun verhaal wordt ondersteund door filmbeelden. Na deze informatie is er tijd voor het uitwisselen van ervaringen, het stellen van vragen en discussie.


Plaats, datum en tijdstip


Donderdag 10 november van 19.30 tot 21.00 uur in de Bibliotheek Oosterbeek


Woensdag 16 november van 19.30 tot 21.00 uur in de Bibliotheek Dieren


 


Aanmelden is gewenst


De toegang voor de informatieavonden is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Daarom adviseert de Bibliotheek Veluwezoom belangstellenden zich van te voren aan te melden via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekveluwezoom.nl of om zich aan te melden via het secretariaat van de Bibliotheek Veluwezoom: [email protected]. Vermeld uw naam, het aantal personen, uw telefoonnummer en op welke avond u wilt komen.


 


 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen