Automobilist botst twee keer tegen auto

ARNHEM – Een 28-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden. Hij zou opzettelijk tegen een andere wagen zijn gereden.De man zou op de weg tussen het Lange Water en de Laan van Presikhaaf opmerkelijk rijgedrag hebben vertoond. Er zou enkele malen zonder aanleiding krachtig geremd zijn en andere voertuigen zouden rechts zijn ingehaald. Bij de verkeerslichten op de kruising IJssellaan/Laan van Presikhaaf zou de bestuurder zijn gestopt en daar een woordenwisseling hebben gehad met een 38-jarige Rhedense automobilist, die op dat moment achter hem stond tot wachten. Vervolgens zou de bestuurder weer zijn ingestapt, achteruit zijn gereden en de wagen van de Rhedenaar hebben geraakt. Hij zou de auto twee keer hebben geraakt. De Rhedense auto schoot door de laatste botsing naar achteren en raakte de voorzijde van een andere auto. De verdachte zou daarop zijn weggereden en enkele verkeersovertredingen hebben gepleegd, zoals rijden over het fietspad en het negeren van een rood verkeerslicht. De politie werd ingeschakeld en agenten keken naar de weggereden auto uit. Op de Huissensestraat kwamen agenten de wagen tegen. De Arnhemse bestuurder werd aangehouden. Bij het spreken van de man roken agenten een alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (ongeveer 1,61 promille). De Arnhemmer werd aangehouden, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd.Het is nog onbekend waarom de aanrijdingen plaatsvonden

ARNHEM – Een 28-jarige Arnhemmer is zaterdagmiddag in zijn woonplaats aangehouden. Hij zou opzettelijk tegen een andere wagen zijn gereden.

De man zou op de weg tussen het Lange Water en de Laan van Presikhaaf opmerkelijk rijgedrag hebben vertoond. Er zou enkele malen zonder aanleiding krachtig geremd zijn en andere voertuigen zouden rechts zijn ingehaald. Bij de verkeerslichten op de kruising IJssellaan/Laan van Presikhaaf zou de bestuurder zijn gestopt en daar een woordenwisseling hebben gehad met een 38-jarige Rhedense automobilist, die op dat moment achter hem stond tot wachten. Vervolgens zou de bestuurder weer zijn ingestapt, achteruit zijn gereden en de wagen van de Rhedenaar hebben geraakt. Hij zou de auto twee keer hebben geraakt. De Rhedense auto schoot door de laatste botsing naar achteren en raakte de voorzijde van een andere auto. De verdachte zou daarop zijn weggereden en enkele verkeersovertredingen hebben gepleegd, zoals rijden over het fietspad en het negeren van een rood verkeerslicht. De politie werd ingeschakeld en agenten keken naar de weggereden auto uit. Op de Huissensestraat kwamen agenten de wagen tegen. De Arnhemse bestuurder werd aangehouden. Bij het spreken van de man roken agenten een alcohollucht. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed verkeerde (ongeveer 1,61 promille). De Arnhemmer werd aangehouden, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van acht uur opgelegd.
Het is nog onbekend waarom de aanrijdingen plaatsvonden

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen