Vrouwengroep Dieren op uitnodiging naar gemeentehuis

DIEREN – Op 28 oktober nodigt de werkgroep “Vrouwen maken het Verschil” de vrouwengroep uit Dieren uit voor een rondleiding op het gemeentehuis. “Vrouwen maken het verschil” is een initiatiefgroep van vrouwen uit de gemeenteraad en de lokale politiek die streeft naar meer vrouwen in de politiek en in raden van bestuur en toezicht.Burgemeester Petra van Wingerden, zal samen met Els ter Maat, ambtenaar van de gemeente Rheden, de vrouwen rondleiden en via de trouwzaal, de raadszaal en “de achterkant van het zorgloket” antwoord proberen te geven op de vraag “wie doet wat in het gemeentehuis?” Vanuit de meeste politieke partijen in de raad zullen vrouwen aanwezig zijn die iets vertellen over hun partij.

DIEREN – Op 28 oktober nodigt de werkgroep “Vrouwen maken het Verschil” de vrouwengroep uit Dieren uit voor een rondleiding op het gemeentehuis. “Vrouwen maken het verschil” is een initiatiefgroep van vrouwen uit de gemeenteraad en de lokale politiek die streeft naar meer vrouwen in de politiek en in raden van bestuur en toezicht.
Burgemeester Petra van Wingerden, zal samen met Els ter Maat, ambtenaar van de gemeente Rheden, de vrouwen rondleiden en via de trouwzaal, de raadszaal en “de achterkant van het zorgloket” antwoord proberen te geven op de vraag “wie doet wat in het gemeentehuis?” Vanuit de meeste politieke partijen in de raad zullen vrouwen aanwezig zijn die iets vertellen over hun partij.

Het merendeel van de vrouwengroep uit Dieren is oorspronkelijk van niet-Nederlandse origine en hoopt op een aantal punten meer duidelijkheid te krijgen over het reilen en zeilen van de gemeente Rheden. De groep komt eens per maand bij elkaar en praten dan over diverse onderwerpen als kinderopvang, basisscholen en politieke partijen. De groep wordt begeleidt door twee Nederlandse vrouwen die de aanmeldingen ontvangen via Vluchtelingenwerk Nederland. Sommige vrouwen zitten nog in een inburgeringstraject, terwijl anderen dit al hebben gehad.
De werkgroep “vrouwen maken het verschil” hoopt met deze rondleiding een contact op te bouwen met deze groep en ziet er naar uit in de toekomst met meer groepen vrouwen in de gemeente te kunnen samenwerken en activiteiten te kunnen ontplooien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen