Extra maatregelen voor het brandveiliger maken van het Lorentzhuis in Velp

Foto:

VELP – 100.000 euro zal Stichting Innoforte gaan investeren aan extra maatregelen om de brandveiligheid van het Lorentzhuis in Velp te vergroten. Wanden tussen appartementen van bewoners en gangen worden voorzien van brandwerend materiaal en die om het centrale trappenhuis worden aangepast.

De aanpassingen moet ertoe leiden dat brand zich minder snel kan verspreiden zodat er een half uur langer tijd is om bewoners te evacueren. Daarnaast gaat personeel zorgen voor meer toezicht door ’s avonds en ’s nachts extra diensten te draaien. Het inspecteren van de brandmeldinstallatie zal ipv één keer per jaar, twee keer per jaar worden.

Deze maatregelen gelden tot Innoforte en de gemeente Rheden het eens zijn over waar de bewoners van het Lorentzhuis moeten verblijven tijdens de nieuwbouw van hun tehuis. Die verbouwing staat tot op heden gepland in eind 2012.

Met de extra maatregelen kan de verbruiksvergunning niet aan het Lorentzhuis verstrekt worden. Daarvoor zouden onder meer gangen breder gemaakt moeten worden. Omdat het pand voor sloop op de lijst staat kunnen gemeente en inspectie voor de volksgezondheid daarmee leven.

In navolging op eerder verschenen artikel:  “Lorentzhuis blijkt na inspectie brandonveilig”, gepubliceerd op 20-09-2011)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen