Museum Velp en Erfgoededucatie

VELP – Tijdens de Gelderse Gratis Museumdag, zaterdag 22 oktober a.s., zal Museum Velp haar deuren voor de tweede, maar tevens ook laatste keer openen.

VELP – Tijdens de Gelderse Gratis Museumdag, zaterdag 22 oktober a.s., zal Museum Velp haar deuren voor de tweede, maar tevens ook laatste keer openen.

Museum Velp zal waarschijnlijk niet meer plaats vinden in de garage van de initiatiefnemer maar heeft wel plannen voor activiteiten en tentoonstellingen op andere locaties. Nadat op 10 september 2011 de twee eerste bezoekers het logo van Museum Velp onthulden, kwam het totaal aantal bezoekers die dag op bijna 100. Een succes dus, zoals ook af te leiden viel uit de vele enthousiaste reacties van bezoekers.

 

Jeugd

De Gelderse Museumdag richt zich op jeugd. Museum Velp zal dit ook doen door wat leuke opdrachten bij en door het Museum heen te hebben voor de jeugd. Zoals een opdracht met oude vuilnisbakken, oude scherven zoeken in een schervenbak of de ansichtkaartentocht door het kleine museum.  Ook de volwassenen blijven van harte welkom en kunnen  aan de opdrachten mee doen! De locatie is Burgemeester Brandtlaan 16, Velp.

 

Op school leren kinderen ook van alles over hoe het vroeger was in hun eigen omgeving. Kennis krijgen van lokaal erfgoed is steeds meer een onderdeel van de cultuureducatie op o.a. basisscholen. Zo zijn veel leerlingen van bijv. een basisschool in Velp, in het kader van Monumentendag, naar het gemaal in Velp geweest, onderbouw leerlingen hebben ansichtkaarten gemaakt van historische plekken van het dorp en anderen leerden hoe papier gemaakt werd in watermolens en hoe deze weer aangedreven werden door beken en sprengen. Een archeoloog zal nog op school komen om het een en ander te vertellen over het bodemarchief.

 

Erfgoededucatie

Dit is een greep uit de activiteiten die nu al op basisscholen in de gemeente Rheden gedaan worden in het kader van erfgoededucatie. Als het aan Museum Velp ligt zal dit een nog meer ingebed onderdeel worden van het onderwijs op o.a. de Velpse scholen.

Museum Velp vindt het leuk deze erfgoedlijn wat meer onder de aandacht te brengen tijdens de Museumdag gericht op jeugd. Museum Velp kan maximaal 10 bezoekers per keer in het museum rond laten gaan.

Museum Velp zoekt nog steeds enthousiaste mensen die ook de passie hebben om eens aan archeologie te doen door bijv. een beerput uit te graven, interviews af te nemen van oudere Velpenaren, foto’s te maken van veranderend Velp of tentoonstellingen te organiseren.

Meer informatie: J. Withaar, 026-3620075;  www.museumvelp.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen