Ziekenhuis Zevenaar last van vliegen

Regio- In Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar zijn vliegen aangetroffen op alle 4 de OK’s, de verkoeverkamer en de kleedkamer. Om die reden zijn gisteren (11-10-2011) alle geplande OK’s in Zevenaar afgezegd. Acute OK’s zijn naar Arnhem verplaatst. De acute verloskunde heeft in overleg met de gynaecologen wel in Zevenaar plaats gevonden. Alle patiënten die gisteren stonden ingepland voor een operatie zijn afgezegd en hebben al een nieuwe operatiedatum. Voor vandaag (woensdag) zijn 20 operaties verplaatst naar Velp en Arnhem, een deel is afgezegd. In totaal zijn voor gisteren en vandaag 40 operaties geannuleerd. Wat wordt er aan gedaan? De ongediertebestrijding is ingeschakeld. Er zijn blauwe lampen geplaatst om de vliegen te verdrijven, de luchtbehandeling van de OK is vannacht aangelaten, zodat de OK geen prettige leefruimte is voor de vliegen. De komende dagen wordt onderzocht hoe deze vliegen in de OK hebben kunnen komen. Dit is waarschijnlijk via minuscule gaatjes in het plafond. Deze gaatjes zullen worden opgespoord met infraroodcamera’s en worden dichtgemaakt. Hoe verder? Vandaag (woensdag) vindt een inspectie plaats om te bepalen wanneer de OK’s weer open kunnen. Ziekenhuis Zevenaar hoopt vanaf donderdag het normale operatieprogramma te kunnen volgen.

Regio- In Rijnstate Ziekenhuis Zevenaar zijn vliegen aangetroffen op alle 4 de OK’s, de verkoeverkamer en de kleedkamer. Om die reden zijn gisteren (11-10-2011) alle geplande OK’s in Zevenaar afgezegd. Acute OK’s zijn naar Arnhem verplaatst. De acute verloskunde heeft in overleg met de gynaecologen wel in Zevenaar plaats gevonden.

Alle patiënten die gisteren stonden ingepland voor een operatie zijn afgezegd en hebben al een nieuwe operatiedatum. Voor vandaag (woensdag) zijn 20 operaties verplaatst naar Velp en Arnhem, een deel is afgezegd. In totaal zijn voor gisteren en vandaag 40 operaties geannuleerd.

Wat wordt er aan gedaan?
De ongediertebestrijding is ingeschakeld. Er zijn blauwe lampen geplaatst om de vliegen te verdrijven, de luchtbehandeling van de OK is vannacht aangelaten, zodat de OK geen prettige leefruimte is voor de vliegen.

De komende dagen wordt onderzocht hoe deze vliegen in de OK hebben kunnen komen. Dit is waarschijnlijk via minuscule gaatjes in het plafond. Deze gaatjes zullen worden opgespoord met infraroodcamera’s en worden dichtgemaakt.

Hoe verder?
Vandaag (woensdag) vindt een inspectie plaats om te bepalen wanneer de OK’s weer open kunnen. Ziekenhuis Zevenaar hoopt vanaf donderdag het normale operatieprogramma te kunnen volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen