Open dag Brandweer Dieren 01-10-2011

Dieren – Open dag 1 Oktober 2011, Brandweer Dieren. Op 26 mei hebben we de officiële opening gehad van de nieuwe brandweer kazerne aan de Harderwijkerweg in Dieren. Inmiddels 4 maanden verder en nu krijgen alle belangstellenden van Dieren en omstreken de kans om te gaan kijken naar de nieuwe kazerne en alle demonstraties die er aanstaande zaterdag plaats gaan vinden.


Zo worden er een 2-tal Technische Hulpverleningen (THV) gedemonstreerd, dit wil zo veel zeggen dat er een ongeluk met een auto in scene gezet wordt, met slachtoffer(s). Deze zullen met behulp van allerlei gereedschap en hulpmiddelen bevrijd gaan worden. Men zal kunnen zien hoe het dak van een auto wordt verwijderd, om ruimte te maken de slachtoffer(s) uit het autowrak te halen.Ook zal er gedemonstreerd worden als er bussen haarlak/deodorant deel gaan nemen aan de brand en wat dit voor effect heeft, ook kan men zien wat er gebeurt als je een “vlam in de pan” blust met water…

 

Er zal een tent op het terrein staan die vol staat met kunstmatige rook, men kan dan aan den lijve ondervinden hoe moeilijk het is om in rook de weg te vinden en meubels te onderscheiden. Mogelijk kan men hier ook nog gebruik maken van ademlucht wat door de brandweer vrijwilligers veelvuldig gebruikt wordt als beschermingsmiddel.

 

Voor de kinderen is er natuurlijk ook voldoende te doen, zo zijn er spuitspelletjes waar de kinderen bordjes om kunnen spuiten. En natuurlijk is er veel te zien en kan men vragen stellen aan de aanwezige vrijwilligers en beroepsbrandweer mensen.

 

De open dag begint om 10:00 en is om 16:00 weer afgelopen, de kazerne is gelegen aan de Harderwijkerweg in Dieren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen