Baas worden van het museum

Foto:

ARNHEM – Kinderen en hun familie kunnen in heel Gelderland op zaterdag 22 oktober 2011 weer gratis naar het museum. Het thema van dit jaar is ‘Voel je VIP!’ In dit kader kunnen kinderen ‘Baas van het museum’ worden. Alle kinderen kunnen een voorwerp voordragen waarvan zij vinden dat dit in de toekomst een plaatsje in het museum verdient. De voorwerpen worden ook in een echte tentoonstelling getoond op 22 oktober a.s. in Het Valkhof te Nijmegen en bij CODA Museum in Apeldoorn. Kinderen die voorwerpen aandragen, maken kans om de tentoonstelling zelf in te richten.Iedereen tot en met 13 jaar kan meedoen door een foto te maken van het voorwerp dat in de toekomst een plaatsje in het museum verdient. Daarbij moet ook de reden worden vermeld waarom juist voor dít voorwerp is gekozen. Inzenden van foto’s kan tot 10 oktober. Daarna kan iedereen stemmen op de voorwerpen. Van de top 10 wordt de tentoonstelling gemaakt.

ARNHEM – Kinderen en hun familie kunnen in heel Gelderland op zaterdag 22 oktober 2011 weer gratis naar het museum. Het thema van dit jaar is ‘Voel je VIP!’ In dit kader kunnen kinderen ‘Baas van het museum’ worden. Alle kinderen kunnen een voorwerp voordragen waarvan zij vinden dat dit in de toekomst een plaatsje in het museum verdient. De voorwerpen worden ook in een echte tentoonstelling getoond op 22 oktober a.s. in Het Valkhof te Nijmegen en bij CODA Museum in Apeldoorn. Kinderen die voorwerpen aandragen, maken kans om de tentoonstelling zelf in te richten.
Iedereen tot en met 13 jaar kan meedoen door een foto te maken van het voorwerp dat in de toekomst een plaatsje in het museum verdient. Daarbij moet ook de reden worden vermeld waarom juist voor dít voorwerp is gekozen. Inzenden van foto’s kan tot 10 oktober. Daarna kan iedereen stemmen op de voorwerpen. Van de top 10 wordt de tentoonstelling gemaakt.

 

Museum Inspectie Junior

Voorafgaand aan de Gratis Museumdag worden 10 musea bezocht door een groepje kinderen. Deze Museum Inspectie Junior richt zich op het beoordelen van de gezinsvriendelijkheid van de musea. Het is van belang te weten wat de doelgroep zelf van het museum vindt. Uiteraard kunnen de kleine experts dit zelf het beste beoordelen. Elk museum ontvangt een ander groepje kinderen in de leeftijd van 10-13 jaar. Met de resultaten kunnen musea desgewenst aan de slag om hun museum (nog) gezinsvriendelijker te maken.
Alle musea organiseren leuke kinder- en gezinsactiviteiten tijdens deze zesde Gratis Museumdag in Gelderland. De dag is een initiatief van de provincie Gelderland.

 

Meer informatie: www.gratismuseumdag.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen