ATAG Posbankloop voor 17e keer van start

Foto:

De ATAG Posbankloop wordt dit jaar gehouden op zondag 25 september.

De ATAG Posbankloop wordt dit jaar gehouden op zondag 25 september.

In Velp staan dan hardloopwedstrijden over 6 en 15 kilometer op het

programma, in combinatie met wandeltochten over afstanden variërend

van 7,5 tot 80 kilometer.


 

De sterkste troef van de ATAG Posbankloop is het parcours door één van de mooiste gebieden van Nederland. De ‘adembenemend’ mooie hardlooproute ligt in het Nationaal

Park Veluwezoom, met de schitterende gebieden rond buurtschap Heuven, de Posbank, de Zijpenberg, Beekhuizen en de heuvels van Rozendaal, waaronder de Emmapiramide. Op veel plaatsen langs het parcours staan toeschouwers en muziekgroepen zorgen voor een sfeervolle ambiance.

Een gebied met flinke hoogteverschillen en dat maakt de Posbankloop ook zwaar. Het feit dat het parcours voor een groot deel door een nationaal park voert, is ook de reden dat de organisatie de deelnemersaantallen binnen de perken wil houden.

Voorzitter Wim van de Giesen van de Stichting Posbankloop: “Zes of vijftien kilometer filelopen is voor niemand leuk. Daarom hebben we in samenspraak met Natuurmonumenten, de eigenaar van het park, een maximum aantal deelnemers bepaald; 5.000 op de lange afstand en 3.000 op de korte. Als we dan ook nog 2.000 wandelaars trekken, zitten we op 10.000. Voor een evenement als de Posbankloop is dat perfect.”

Kinderen t/m 12 jaar kunnen deelnemen aan de Arentheem KidsRuns. Jongens en meisjes t/m 7 jaar lopen 500 meter, jongeren van 8 t/m 12 jaar 1.000 meter. De afgelopen jaren namen vele honderden kinderen deel.

De KidsRuns worden georganiseerd met medewerking van ROPARUNteam Dieren.

 

Voor informatie over inschrijven, starttijden en aanmelden nieuwsbrief:

www.atagposbankloop.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen