130 nieuwe boomgaarden in Gelderland! Eindstand actie Houd de Bongerd Hoog!

Foto:

ROZENDAAL – Zaterdag 13 december was de uitdeeldag van de actie Houd de Bongerd Hoog. De actie waarbij bewoners van het buitengebied in Gelderland met een klein beetje hulp van ons zelf een boomgaard konden samenstellen is een succes geworden. 

Het doel was 100 nieuwe boomgaarden, maar het zijn er 130 geworden! Ruim 1.000 bomen en ruim 7.000 stuks bosplantsoen (haag om de boomgaard) gaan zaterdag overal in Gelderland de grond in!
Projectleider Sander Nijhuis:
“We vermoedden wel dat mensen het leuk zouden vinden om zelf een boomgaard samen te stellen, maar dat het zo’n succes zou worden hadden we niet verwacht. Het is leuk om te merken dat veel mensen kiezen voor oude rassen. Hierdoor krijgen we in Gelderland weer gevarieerde boomgaarden.”
De uitdeeldag vond plaats bij ons kantoor in Rozendaal en vanaf 09:00 uur was het een komen en gaan van deelnemers met karretjes en busjes die hun bomen op kwamen halen. Vrijwilligers van  verschillende Hoogstambrigades hielpen de nieuwe eigenaren met een eerste snoei instructie en gaven tips voor het aanplanten.
2014-12-13-landschapsbeheer-gelderland-010
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Klik HIER en druk op “Vind ik leuk”. Liever via Twitter? Volg ons via @HetRhedenNieuws
Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen