Emmastraat in Velp is een Vintagewinkeltje rijker!

Foto: Janneke de Bruin

VELP – De eigenaresse heet Janneke de Bruin en heeft al langere tijd een webwinkel waarop zij haar 50-60 en jaren 70 meubels en woonaccessoires verkoopt. Eerst vanuit haar appartement in Arnhem, toen uitgebreid met een kleine opslagruimte en sinds december huurt ze het winkelpand in de Emmastraat te Velp.

Het pand waar Janneke op dit moment zit, (voormalig reisbureau Globe) aan de Emmastraat 7 te Velp, staat te koop, maar tot die tijd kan Janneke haar passie er in kwijt en biedt dit de mogelijkheid om haar webwinkel aan een fysieke locatie te verbinden.

Passie
“Ik woon zelf ook vintage. Meubels, accessoires uit de jaren ’50-60-70’…, ik heb altijd mooi en fascinerend gevonden. Het is tijdloze stijl die goed te mixen is met andere interieurstijlen…, op het moment is vintage helemaal ‘in’ en het zijn vooral jonge mensen die mijn meubels kopen. Het geeft voldoening om mensen blij te maken met ‘iets moois voor in huis’. En het is ook nog heel hartstikke ‘green’. Ik geef de spulletje een tweedehands, soms wel een derdehands kans op een fijne nieuwe plek.” Aldus Janneke de Bruin.

www.jannekesloppis.nl
De naam loppis is Zweeds voor vlooienmarkt. In Nederland kennen we vooral Marktplaats maar in Zweden mag iedereen aan huis tweedehands spullen verkopen. “Je ziet dan ook werkelijk overal bordjes met loppis…, zeker in de zomer! Heel gezellig en inspirerend, Zweden heeft zelfs een Retro Magazine…, vintage is daar erg gewild. Niet gek gezien de hoeveelheid mooi ‘mid-century design’ dat uit Scandinavie komt. Een beetje Zweden in Nederland, dat is mijn loppis ook”, voegt Janneke er aan toe.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Openingstijden
Het pandje op Emmastraat 7 te Velp, is opslag-, winkel- en werkruimte ineen. Janneke is veel onderweg, op zoek naar mooie retro spullen en is daardoor wisselend aanwezig, maar als ‘de lichten branden’ is iedereen van harte welkom. Wel is ze altijd op woensdag- en zaterdagmiddag aanwezig van 14.00 en 17.00 uur, en op afspraak, ook ’s avonds en in het weekend.

Mail: [email protected] of bel: 06 – 3604 1219

Wekelijks vindt ze ‘nieuwe schatten’ en wordt de webwinkel http://www.jannekesloppis.nl/ en deze fysieke winkel aangevuld. Ook op Facebook is zij actief en kunt u snuffelen tussen de spullen of inspiratie op doen.

Zie en like
http://www.jannekesloppis.nl/
https://www.facebook.com/pages/Jannekes-loppis/524851420981190

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen