Toenemende sneeuwkansen, er kan zich een sneeuwdek vormen van enkele centimeters

Foto:

REGIO – Vanavond en vannacht wordt het kouder en gaat de regen geleidelijk over in (natte) sneeuw. Hierdoor kan vooral in het midden en oosten het landschap wit kleuren. Morgenochtend eerst nog wat sneeuw in het oosten. Elders droog met flinke zonnige perioden, aldus www.weeronline.nl.

Vanavond en vannacht sleept een neerslaggebied hardnekkig boven het midden en oosten van het land en is er kans op gladheid door sneeuwval. Hier kan zich een sneeuwdek vormen van enkele centimeters. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt.

Maandag heeft het midden en oosten te maken met veel bewolking en in de ochtend kan lokaal wat (natte) sneeuw vallen. Er staat weinig wind en de maxima liggen rond 2 graden in het oosten en 4 graden in het westen. In de nacht klaart het vaker op en gaat het licht vriezen. Verspreid over het land kunnen enkele mistbanken ontstaan.

Dinsdag blijft het op veel plaatsen droog en schijnt zo nu en dan de zon. De maxima liggen tussen 2 en 4 graden en daarbij staat een matige zuidwestenwind.

Woensdag maakt vooral het westen kans op een lokale bui. Verder verandert er weinig met meer bewolking dan zon.

De dagen daarna valt slechts lokaal wat winterse neerslag. Overdag ligt de temperatuur een paar graden boven het vriespunt en in de nacht kan het licht vriezen. Vanaf zondag wordt het waarschijnlijk minder koud en stijgt de kans op neerslag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen