Samen een plan maken voor een mooie playground in Velp-Zuid!

Foto:

VELP – Sportdorp Velp organiseert voor alle buurtbewoners uit Velp-Zuid een bijeenkomst waarin er wordt gesproken over de bestaande voetbalkooi en mogelijke vernieuwingen daarvoor. Sportdorp Velp wil samen met de bewoners in gesprek en kijken naar de mogelijkheden. De bijeenkomst zal plaatsvinden in buurthuis de Poort. Inloop vanaf 18.30 uur. Start bijeenkomst van 19.00 tot 20.30 uur.

Van Voetbalkooi naar Krajicek playground
Het idee is ontstaan om de bestaande voetbalkooi aan de van Heeckerensstraat in Velp-Zuid om te vormen naar een Krajicek playground. De playgrounds zijn de openbare sportpleintjes waar de Richard Krajicek Foundation haar naam aan verbindt. Elke playground heeft een eigen inrichting en afmeting. Dat komt omdat de buurtbewoners mede bepalen hoe de playground ingericht wordt en welke sporten er bedreven kunnen worden. Daarnaast hebben buurtbewoners een belangrijke functie als het gaat om de instandhouding van de playground en de activiteiten. Sportdorp Velp ziet graag dat de playground een functie vervult voor alle leeftijden en doelgroepen.

Jongeren belonen die zich positief inzetten
De Richard Krajicek Foundation beloont jongeren die zich positief inzetten voor hun eigen buurt door ze een studiebeurs aan te bieden (Scholarship). In ruil voor het betalen van hun studiekosten zetten zij zich voor minimaal 100 vrijwillige uren in op een plein in hun buurt. Zo snijdt het mes aan meer kanten. De buurt raakt betrokken bij het werk dat ‘hun’ Scholarshippers doen en deze jongeren krijgen de kans zichzelf en de buurt te ontwikkelen. Dit laatste aspect en de multifunctionele inzetbaarheid van de playground, dus niet alleen voor de jeugd, maar juist ook voor ouderen, is voor Sportdorp Velp een belangrijk argument om te kiezen voor een Krajicek playground.

Bij de provincie Gelderland is subsidie aangevraagd voor de aanleg en ook met de Richard Krajicek Foundation zijn gesprekken gevoerd. Beide hebben toestemming verleend, echter ook de omwonenden/buurt dient aan te geven of zij instemmen met de aanleg van de playground op de plaats van de huidige voetbalkooi.

Toestemming is er maar stemt u er mee in?
Om dit laatste te inventariseren, maar ook om te brainstormen over de mogelijke invulling van de Krajicek playground, wordt op donderdag 22 januari 2015 een bijeenkomst gehouden in de Poort in Velp. De bijeenkomst begint om 19.00 uur.

Klik hier voor de flyer met meer informatie: Flyer_Playground_lage_resolutie

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen