Wie wordt de voorleeskampioen 2015

Foto:

DIEREN – Op zaterdag 28 februari organiseert de Bibliotheek Veluwezoom de kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeente Rheden. De schoolkampioenen van zeven basisscholen van Laag-Soeren tot Velp treden dan voor het voetlicht. Ze lezen een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De kinderen zijn afkomstig uit de groepen 7 en 8.

Basisscholen die meedoen aan De Nationale Voorleeswedstrijd hebben eerst een voorleeswedstrijd op school georganiseerd. Van elke basisschool is één leerling tot schoolkampioen benoemd.

Vervolgrondes
De winnaar van de kwartfinale van De Nationale Voorleeswedstrijd gaat als voorleeskampioen van de gemeente Rheden door naar de halve finale op 21 maart in Twello. Als alles goed blijft gaan, wordt hij/zij zelfs voorleeskampioen van de provincie Gelderland! De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2015 staat gepland op woensdag 27 mei in TivoliVredenburg in Utrecht.

Jury
De kwartfinale is van 15.00 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Velp. In de jury nemen plaats:
Wethouder van Onderwijs, Kunst en Cultuur Constans Pos, mw. Lianne Busser, directeur van de Bibliotheek Veluwezoom en mw. Riet Spanbroek, vrijwilliger bij het 50+ voorleesteam van de Bibliotheek Veluwezoom. In de pauze kunnen de deelnemers en hun supporters meedoen aan een spannende iPad-quiz.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen