Koor Nootabene met Stephanie en Marc Heinen in De Oude Jan te Velp

Foto:

VELP – Zondag 22 februari treed het Velpse koor Nootabene samen met Stephanie en Marc Heinen op in De Oude Jan te Velp. De aanvangstijd is 15.30 uur. Na afloop van het concert van doorgaans ruim een uur wordt de aanwezigen nog een glas wijn of jus d’orange aangeboden.

In 2015 wordt voor vier keer afgeweken van de traditionele concerten met klassieke muziek. Zo kunnen mogelijk ook andere geïnteresseerden in de Oude Jan ontvangen worden. Deze concerten worden gegeven door koren uit Velp en musici uit Rozendaal en Arnhem. Na de uitvoering op 22 februari staan nog op het programma: zondag 29 maart Koninklijke Rosendaalsche Kapel en 19 april (bij uitzondering niet de laatste zondag van de maand) Jazzymotion.

Op de website en Facebookpagina worden ook de programma’s vermeld, kijk voor eer informatie op:

Vrienden van de Oude Jan (donateurs), kinderen en mensen met een Gelrepas of CJP krijgen korting op de toegangsprijs.

Koor Nootabene
De leden van het koor Nootabene komen uit Velp en omstreken. Iedere woensdagavond zijn zij druk in de weer met noten in alle toonsoorten, maten, kleuren en stijlen. Klassiek, jazz, close-harmony en pop; van alles wordt geproefd om daarmee stemmen tot grote hoogte, diepte en klankrijkdom te brengen. Stemvorming, tekstinterpretatie en stijlverkenning zijn de belangrijkste agendapunten van Nootabene.

Met veel plezier en enthousiasme storten koorleden en dirigente zich op de stukken die zij met elkaar veroveren. Die gezamenlijke liefde voor de muziek heeft inmiddels tot vele prachtige uitvoeringen geleid.

Houdt u van zingen, kom dan eens vrijblijvend luisteren en kijken bij de repetities van Nootabene op woensdagavond in het Lorentzhuis in Velp. Voor meer informatie over het koor kunt u mailen met Suzanne Spijkerman, [email protected] of bellen naar 06-55831013.

Koor Notabene1

Stephanie en Marc Heinen leveren een wezenlijke bijdrage aan de uitvoering op 22 februari. Zij vormen een gepassioneerd singer/songwriterduo dat in de prachtige Duitse taal liedjes schrijft en vertolkt, en hoe! Met een dijk van een stem die laveert tussen fluisterzacht en knallend rockend, neemt Stephanie haar publiek mee. Marc maakt het beeld compleet met zijn warme rakende stem en spel op soms wel drie instrumenten tegelijk. Elk optreden is een mix van goede, handgemaakte, akoestische muziek, diepe teksten, gedichten en grappige momenten. Coversongs zorgen voor herkenbare momenten tijdens het concert. Marc en Stephanie hebben diverse eigen CD’s uitgebracht.

Marc Heinen is een muzikant in hart en nieren met een grote veelzijdigheid. Na een aantal jaren klassiek pianoles en drumles op de stedelijke muziekschool volgde Marc drumlessen op het Conservatorium in Arnhem bij Rene Creemers. Daarna volgde een Muziekstudie op de school voor muziek van Vorming & Aktie als leerling van Marcel Zimmer.

Door veel speelpraktijk bouwde hij zijn vaardigheden als drummer uit. Hij was negen jaar de vaste begeleider in de band Recabite en speelde daarmee o.a. in Zuid Afrika, Groot-Brittannië, Rusland en Albanië. Daarnaast speelde hij met o.a. Don Potter, Matt Redman, Elisa Krijgsman, Ronduit Praise Band, Andy Park en David Ruis. Marc is ook te horen op verschillende live CD’s van voornoemde artiesten. Na de afronding van zijn studie heeft Marc een ruime ervaring opgebouwd als allround docent drums, percussie en gitaar.

Programma: De uitvoering begint met een aantal songs van Nootabene, daarna nemen Stephanie en Marc Heinen het stokje over, waarna Nootabene de uitvoering afsluit. De songs van Nootabene komen uit musicals als Jesus Christ Superstar, Phantom of the Opera, Les Misérables, With a Song in My Heart en The Lion King, aangevuld met een aantal prachtige liederen.

 

Reacties