Nijmeegse Vierdaagse en – Feesten, heeft speciale app!

Foto:

REGIO – De Vierdaagse van Nijmegen en de bijbehorende feesten staan op het punt van beginnen. Van zaterdag 12 tot en met vrijdag 18 juli is onder meer de politie 24 uur per dag aanwezig om er voor te zorgen dat de ongeveer 2 miljoen bezoekers een leuk en veilig evenement beleven.

Voor een prettig bezoek aan Nijmegen is het handig om de gratis Vierdaagse-app, “4DF” op uw smartphone te installeren.
4DF
Via de app heeft u toegang tot veel informatie, zo toont de 4DF-app het programma, waar op welk moment een artiest optreedt en onder meer de locaties van politie- en EHBO-posten, de app geeft aan of de plek waar u heen wilt al vol mensen staat. Via de app, die werkt met behulp van GPS, kan de politie u ook waarschuwen als er bijvoorbeeld in een bepaald gebied zakkenrollers actief zijn.
Druktemeter
Iedereen die de app download wordt zichtbaar voor de politie, hierdoor ziet zij bijvoorbeeld waar het in de stad druk begint te worden. Zij kan u dan adviseren om vanwege drukte niet naar een bepaald plein te gaan, dit is de zogeheten ‘Druktemeter’ binnen de app. 
Anoniem!
De gegevens die de politie krijgt zijn anoniem en de app wordt alleen gebruikt tijdens de week van de vierdaagse. 
De app is gratis te downloaden via de App Store en Google Play. Zoek op 4DF.
Twitter
Vierdaagse nieuws van de politie is ook via Twitter te vinden, gebruik daarvoor @PGLZ_evenement,  deze tweets krijgt u ook via de app. @Politie zal geregeld berichten retweeten.
Politie-inzet
Om het evenement feestelijk te laten verlopen is een behoorlijke politie-inzet nodig, 24 uur per dag zijn agenten en marechaussees aan het werk. ’s Avonds zijn ongeveer 200 agenten in de stad aanwezig, overdag zijn dat er circa 20, specifiek voor de wandelmarsen. 
4df2
15.000 uur
Onder de ordehandhavers bevinden zich onder andere agenten op mountainbikes, agenten te paard en hondengeleiders, met elkaar werken de politiemensen, tijdens de feestweek zo’n 15.000 uur.
(Foto’s Twitter @Politie en DF4)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen