Aangepaste dienstregeling NS tijdens Nijmeegse Vierdaagse en – Feesten

REGIO – Op dinsdag 15 juli start de 98-ste editie van de Wandelvierdaagse Nijmegen. Vanaf zaterdag 12 juli staat Nijmegen al in het teken van de Vierdaagse Feesten. Nijmegen is een week lang het decor van wandelaars, toeschouwers en feestvierders.

Aangepaste dienstregeling NS
Velen van hen reizen met de trein en daarom heeft NS het spoorboekje rondom Nijmegen in deze week aangepast. Tijdens de Vierdaagse vervoert NS ongeveer 325.000 reizigers en zet 400 extra medewerkers in. NS rijdt van zaterdag 12 juli tot en met vrijdag 18 juli extra (lange) treinen van en naar Nijmegen. 
Folder downloaden
Reizigers kunnen zich vooraf informeren over de aangepaste dienstregeling op de speciale pagina www.ns.nl/vierdaagse
Nacht- en extra treinen
NS rijdt vanaf zaterdag 12 juli tot en met vrijdag 18 juli een speciale dienstregeling (zelfs een nachtnet) op de volgende trajecten:
  • Nijmegen – ’s-Hertogenbosch;
  • Nijmegen – Zwolle;
  • Nijmegen-Arnhem/Utrecht. 
Hierdoor zijn ook wandelaars van buiten Nijmegen in de gelegenheid om ’s-ochtends op tijd aan de start te verschijnen en kunnen feestvierders in de vroege uurtjes naar huis reizen.
Parkeren
Reizigers die gedeeltelijk met de auto willen komen, kunnen parkeren in de parkeergarages/parkeerplaatsen op de volgende stations: 
  • Arnhem (24 uur per dag geopend);
  • Nijmegen Dukenburg;
  • Ede-Wageningen; 
  • Veenendaal de Klomp;
  • Elst.
Extra trein uit Zwolle
Voor wandelaars en belangstellenden rijdt er op de wandeldagen een extra vroege trein van Zwolle naar Nijmegen. Vertrek uit Zwolle is om 4.16. De trein komt om 5.32 uur aan in Nijmegen. Kijk voor de tussenstations en vertrektijden op www.ns.nl.
Pendeldienst op vrijdag 18 juli
Om ook op de drukste dag van de Vierdaagse alle wandelaars en toeschouwers naar hun plaats van bestemming te brengen en het risico op verstoringen zoveel mogelijk te beperken, rijdt NS op vrijdag 18 juli een aangepaste dienstregeling tussen Nijmegen en Arnhem:
  • Tussen Nijmegen en Arnhem rijden overdag 4 keer per uur pendeltreinen die in Arnhem zo veel mogelijk aansluiting geven op de treinen van en naar de Randstad.
  • De treinen van Nijmegen naar Den Haag/Rotterdam, Den Helder en Zutphen starten in Arnhem 
  • De treinen uit Den Haag/Rotterdam, Den Helder en Zutphen rijden niet door naar Nijmegen maar eindigen in Arnhem. 
  • Doorgaande reizigers van en naar Nijmegen moeten deze vrijdag dus rekening houden met een extra overstap in Arnhem.
  • De sneltrein Zwolle-Arnhem-‘s Hertogenbosch-Nijmegen-Roosendaal blijft normaal rijden.
Door het rijden van een pendeldienst hebben eventuele vertragingen op het traject Arnhem-Nijmegen geen domino-effect op de dienstregeling in de rest van het land.
OV-chipkaart is nodig!!
Heeft u een OV-chipkaart, zorg dan dat u voldoende saldo op uw OV-chipkaart heeft staan. Heeft u nog geen OV-chipkaart, dan is het handig om via ns.nl/eticket alvast een vervoerbewijs te kopen. U hoeft dan niet in de rij te staan bij de kaartautomaat voor een eenmalige chipkaart.
LET OP: 
Vanaf 9 juli checken alle treinreizigers in en uit, u kunt vanaf die datum alleen reizen met uw OV-chipkaart of met een eenmalige chipkaart. Deze kunt u kopen bij kaartautomaat of aan de balie. De eenmalige chipkaarten zijn uitsluitend geldig op de dag van aankoop. Het is dus niet mogelijk om eenmalige chipkaarten te kopen voor een latere datum.

Terugreis
Plan uw reis op tijd en kijk goed hoe laat u moet vertrekken om uw aansluiting naar huis nog te kunnen halen. We raden u aan om niet te kiezen voor de allerlaatste verbinding. Check de Reisplanner op ns.nl en kijk kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies. Onderweg kijkt u op m.ns.nl of de Reisplanner Xtra app.
(Foto: NS.nl)
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk”-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen