Natuurbegraven binnenkort ook mogelijk in Rheden

Foto: rheden.nieuws.nl

RHEDEN – Op Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust is binnenkort een nieuwe manier van begraven mogelijk; natuurbegraven.

Het college van B&W heeft daarom afgelopen dinsdag besloten de beheersverordening begraafplaatsen gemeente Rheden uit te breiden.

Sinds enkele jaren is slechts op een paar plaatsen in Nederland natuurbegraven mogelijk en binnenkort dus ook in Rheden. Op een natuurbegraafplaats bevindt zich geen herinneringsmonument op het graf, hooguit een boomschijf met inscriptie. De natuurgraven gaan weer op in de natuur. Het beeld van de natuur wordt op die manier niet verstoord. Ook urnen kunnen hier begraven worden.

Natuurbegraven op Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust
Op de Veluwezoom tussen Rheden en Velp ligt Heiderust aan de Lentsesteeg 21 in Rheden. De locatie van natuurbegraven komt in de noordwest hoek (Velpse kant) van de begraafplaats en is zichtbaar vanaf het pad buiten langs de begraafplaats. Daar wordt een bos geschikt gemaakt voor natuurbegraven. De dode en slechte bomen zijn verwijderd en er komt een onverhard wandelpad dat aansluit op de wandeling over het park Heiderust. Begraven kan op een plek naar keuze; onder of naast een boom, aan de rand van het bos of misschien wel in de heide.
Vlak bij de natuurbegraafplaats komt een ruimte voor het houden van een openluchtbijeenkomst bij goed weer. Uiteraard is ook altijd de aula beschikbaar.

Wanneer
De verwachting is dat de gemeenteraad eind mei (2015) met het vaststellen van de begraafverordening het natuurbegraven mogelijk maakt.

'
article
51573
Op een natuurbegraafplaats bevindt zich geen herinneringsmonument
RHEDEN – Op Begraafplaats en Gedenkpark Heiderust is binnenkort een nieuwe manier van begraven mogelijk;
https://rheden.nieuws.nl/nieuws/51573/natuurbegraven-binnenkort-ook-mogelijk-in-rheden/
2015-04-16T21:56:18+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/280/2015/04/Heiderust.jpg
begraven, dood, natuurbegraven, natuurlijk, overlijden
Nieuws